Nyårslöften

Förra året:
Johannas löfte var att lära sig att spela gitarr och Linneas var att låta sin personlighet lysa igenom mer i vardagen (as if needed). Vi har båda hållit våra löften, man nu är det dags för ett nytt.
Årets löfte blir...:
VIDEOBLOGGA! Vi har aldrig gjort det förut men från och med nu ska vi försöka göra lite roliga (inte klassiska) videobloggar. Vad sägs om det?
Kramar Johanna och Linnea

Dag 17, mitt favorit minne

Johanna: Ett favorit minne. Hmm.. Jag har många men det måste nog vara örebrocuppen förra sommaren. Michael Jackson hade precis dött och vi hade spelat några matcher den dagen. Vi gick till McDonaldsen som låg nära där vi bodde med hela laget på kvällen. Jag Susan och några till stod i kön för att beställa. När Susan får ett sms om hennes kanin som inte mådde bra. Hon blir ledsen och börjar gråta. Det står ett gäng bakom oss, två tre killar och en tjej tror jag det var. Den ena killen ser att Susan gråter och säger.
Killen- "Ååhh är det pojkvännen som har gjort slut?" med en sådär lådsas ledsen ton.
Vi- "NEJ, Det är hennes kanin hon är ledsen för!" Argt tillbaka.
Killen- "åååh har kaninen dött" med samma lådsas ledsna ton.
Susan vänder sig om och säger:
S "NEJ det har den inte!" och slår killen med handen så att det blir en röd hand på bröstkorg. Han vart helt paff och gud vad vi skrattade! Det är ett gott minne. Hahaha.
Linnea: Hahaha, om Johanna som sitter här bredvid inte hinner stoppa mig sååå.. Jo, i våras så skulle jag förja med henne till Stinsen för att hon skulle kolla synen. Vi satt på tåget när jag nyfiket frågade hur dåligt hon egentligen såg. "Ser du typ vad det står på skylten därborta?" Hon kollar i riktningen jag pekar och spänner pannan lite innan hon frågar "Vilken av dem?" Linnea goes ... "Johanna, det är en skyllt..."
Hihihihih, roligt eller vad? Hon behövde typ metertjocka glasögon sen också.
30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

Here comes the sun!

Solen skiner och jag gick just upp och blev mött av Johan som berättade att han hade gjort frukost. Tillsammans med mamma och pappa såklart. Mer som brunch vill jag ju kalla det. Fattiga riddare, omelett, massor av bröd och försk frukt. Mums! Så nu ska jag gå och äta i ett rum upplyst av solen!
Om ingen annan har noterat så var det  nästen 1 och en halv månad sen sist.

Kramar Linnea

Mitt 2010 (Linnea den här gången)

Jag har solat i Thailand. Träffat nya släktingar. Gjort den största gruppbombet hotellet någonsin sett. Gått barfota på en strand mitt i natten. Hittat en krabba i poolen. Pusslat ihop trasig vän. Blivit nerbrottad i snön. Igen. Och igen. Och igen. Fått nya vänner. Åkt till Barcelona. Firat valborg. Skaffat facebook! Struntat i att ha ordning i mitt skåp. Gått till skolan i shorts trots att det var allderles för kallt. Börjat använda converse. Vann på kurragömma, jag gömde mig bakom en dörr. Köpte båt. Slitit ut min skinjacka efter ett försök till att cykla. haft på mig en ful rosa hatt. Fick fler vänner. Många fler vänner. Blev bättre vän med många. Här någonstans blev jag kär. Gått ut 8:de klass. Kramats. Klippte mig och bytte frisyr! Någon knackade på mitt fönster när jag låg och sov. Dygnat med pojkar, only. Sprungit barfota iklädd pyjamas i vått gräs klockan 2 på natten med dessa. Lärde mig att cykla under en dags intensivkurs. Firade midsommar på Muskö. Smygit om nätterna. Hälsat artigt på någons mamma klockan 8 på morgonen. Åkte till tyskland för att shoppa och lärde mig att det finns träd där. Åkte ut med båten. Jag svor väldigt mycket under två veckor. Upplevde ett äventyr. Slog huvudet i en sten. Ramlade i vattnet. Saknade många. Träffade vänner. Fick leka modell. Åkte på konfirmationsläger. Träffade många nya. Här någonstans slutade jag att vara kär. Blev nära vän med många. Vägrade äta piggelin. Skrattade tills lungorna gjorde ont. Grät gjorde jag också. Smög ner till en brygga mitt i natten och såg på stjärnorna. Började skolan igen. Åkte till Italien med la Famillia. Besökte Volterra. Montepulciano. Rom. Massa andra städer. Tog allderles för lite foton. Konfirmerade mig. Kramades en massa. Halkade efter i skolan men brydde mig lagom. Fick fler vänner. Bättre vänner. Blev kär igen. Bytte till höstjacka i september. Bestämde mig för att sluta på volleyboll. Hade maskeradfest. Var utklädd till marionettdocka. Lät mig själv vara impulsiv. Åkte till stan i snöstorm och blev sjuk. Bakade pepparkakor. Jag gjorde en önskelista. Blev sårad. Var arg. Grät. Gick sönder. Blev stöttad och lagad av vänner. Åt picknik i snön under ett blått träd.
Så mycket kan hända under ett år. Förändras på så kort tid. Men jag ångrar inget. Varje skratt har haft betydelse. Varje tår har varit värt det. Varje vänskap, all kärlek, allt. Jag ångrar ingenting.


Kramar till er alla. Ni betyder mycket.
Linnea

Mitt 2010

(inspirerad av Hedda)
Jag fick en gitarr. Jag var lycka som blev till tårar. Blev dumpad, men ändå lättad. Jag fick kramar som stöd och hjärtat är helt. Jag fick en vän, jag fick flera vänner. Jag fick nya vänner, jag lärde känna gamla vänner igen. Jag var i Romme och åt två askar lekerol för att kunna prata. Jag var på tränings läger och öppnade mig för två nya vänner. Jag kände mig ensam. Jag kände mig älskad. Jag gjorde en film och fick MVG. Jag badade en eftermiddag hos en jag aldrig hade varit hos innan. Jag åkte till Tunisien. Jag red på en strand. Jag blev uppdragen av en magdansös och dansade magdans. jag kom närmade en vän och smög runt en ö för att träffa hennes vänner. Jag åkte båt och träffade vänner. Jag har fått en kram med en viskning. Jag var på Gothia och förlorade men hade det super kul. Jag dansade med fina flickor. Jag kom närmare andra vänner. Jag skulle sova på en stuttsmatta med mörk rädslan kom. Jag åkte mera båt. Jag "besteg ett berg". Jag saknade folk. Jag tittade på Erik som vann Idol. Jag var på Åkerö gården. Jag Fick massor av nya kompisar. Jag kom några riktigt nära. Jag hade en blöja på huvudet. Jag kastade en vattenbalong på en ledare. Jag började tro på gud. Jag låg ihop klämd i en säng och skrek pga åska. Jag sprang ner till en brygga mitt i natten, höll i en hand och hittade på stjärnorna. Jag såg 3 stjärnfall. Jag bakade tårtor. Jag har fått pussar. Jag var kär. Jag satt länge och skrattade efter en träning på fotbollsplanen. Jag tog kort på fina flickor. Jag blev sårad. Jag var arg. Men jag läkte åter igen med hjälp av fantastiska vänner. Jag gick på afrodans och fastnade. Jag var på ett till läger och träffade en dagiskompis. Jag har fått ett förlåt. Jag har stått i en ring och gått på tiger jakt. Jag har sett på ett dop. Jag har sårat en vän och bilvit förlåten. Jag har varit på spinning och tränat på gym. Jag har gjort en massa roliga saker jag inte kommer glömma. Jag har gjort fel. Jag har skrattat. Jag har haft för mycket enegi. Jag har hoppat omkring. Jag ångrar inte alls mycket.
Men nu är det gjort och jag ska ut på nya äventyr!
Kram Johanna

Dag 16, min först kyss

Johanna: jag antar att det inte är pussar som menas med det här... För i så fall har jag ingen aning. Haha. Men i alla fall jag antar att min fösta kyss fick jag av min förra kille för (hmm...) två sommrar sen. Vi satt på akterdäcket på hans båt, och ja haha. Men men vi skulle inte ses på jäääääätte länge efter det. Han skulle på seglarläger och jag skulle vidare med min båt. i hamnen på sandhamn var det by the way. Haha minnen. Sen stod han och vinkade av oss när vi la loss från sandhamn.

Linnea: Jahaaa, Johanna spoilar min innocence med sin diss av "pussar". Hösten  -08 skulle jag tro. Volleybollkille. Oups, har aldrig sagt detta förut, jag skämdes väl då och gör fortfarande lite. Det fanns en åldersskillnad, på 4 år... Once again, oups. Ingen gullig romantik var inblandad som i Johannas fall. Det ledde ingenstans heller, bara den gången och en månads undvikande. Haha, det är roligt nu när jag tänker tillbaka, men gud vad jag skämdes då. Shiet, nu måste jag blogga fett mycket så det här inlägget bara blir en del av bloggens historia. mycket skäms jag fortfarande...

30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

Klockan ställs på 10:30

För Johanna har bokat spinning klockan 12:00. Nääj!

Eller vänta, hur lång tid är det mellan 10:30 och 11:40 (när Johanna hämtar upp mig)? Jo, 1 timme och 10 minuter, låter rimligt. Eller inte, jag har ju lov!

Går och lägger mig nu i alla fall. Så jag kanske vaknar lite utvilad.

Kramar Linnea

Dag 15, Mina drömmar

Johanna: Mina drömmar... Hmmm... Jag har massor av drömmar. Drömmar om att åka utomlands eller drömmar om vad jag ska jobba med när "jag blir stor". Nej men just nu har jag en stark dröm, eller jag det kanske inte är en dröm mer en längtan, till ett läger som jag ska till på söndag. En längtan har jag också till den dagen då allt ska bli som vanligt, som i betydelsen som det var förut.

Linnea: I förrgår drömde jag om hur jag åkte pulka i en  jättejättebrant backe. Det kittlades fett mycket i magen! Fast jag sov! Men det är fel sorts drömmar säger Johanna..

Framtidsdrömmar, jag har sådana också, men de är svårare att hålla koll på. Jag menar, det är klart att drömmar förändras, men det är ingen ursäkt att inte jaga dem. Ni vet leken "apan i mitten", det är lite som det. Bollen kastas hit och dit och man slänger sig åt alla håll för att få tag på den. Det finns ingen garanti på att man någonsin lyckas ta bollen, men om man inte försöker utan bara står uppgivet i mitten, så kan jag lova att man inte tar sig någonstans.

Vad jag drömmer om varierar. Jag drömmer om att finna en man, skaffa familj, få uppleva kärleken till ett barn. Jag drömmer om att få ett jobb, kanske få skriva, inte tröttna på det jag gör. Jag drömmer om en etta inne i stan, en trea med sambo innan jag har råd med en förortsvilla någonstans. Äventyr, resor, upplevelser, sånnt drömmer jag om. Att göra en massor av fel innan jag lär mig, hittar min väg och finner min plats i livet. Det drömmer jag om.

30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

Megamind!

Den här filmen har jag och kusin sett idag. Hahaha ganska kul faktiskt.
Kram Johanna

Kista nästa!

Jag och kusin ska till kista och jag ska byta två julklappar. Det blir nog lite mellandagsrea handling och vi ska försöka se om vi kan komme in på en bio också. Jippei! Men nu måste jag göra mig klar.
Vi är vackra vi.
Kram Johanna

Kvällsmys nu


Mmmmmm...
(Mina fina koppar!! Ihhhh!)

Kram Linnea

Dag 13, vad hade jag på mig idag

Johanna: Inget... jag var naken. Eeeeeller?
Fin vriden bild.
Jeansthigts köpta på Salt
Tröja från NoaNoa
Halsband fått från min fina vän! Det finns på Accesorize

Linnea:
Hihi, jag är Johannas "fina vän". Idag hade jag på mig två "ombyten".

På första bilden hade jag just pratat med Anton och vägrade att klä på mig tjocka svensk kläder. Dock blev det lite kallt, därav tjocktröja och tåfflor. Det här har jag på mig: Linne (osynligt) från H&M, hoodtröja köpt i Sälen skii shop, shorts från The New Yorker, tåfflor från Hemtex och väskan är från Accent.
Om någon undrar så bar jag faktiskt runt på väskan hela tiden imorse. Sjukt bra när man springer runt i huset och ska ha med en massa grejor.

På den andra bilden har jag bytt till mer myskläder. Strumpbyxor á la Cubus, shorts från H&M, halsduken är från Ginatricot och tröjan är min Pappas och kommer ifrån H&M.

Kramar Johanna och Linnea

O'learys

Dagen började med brunch kl 11, sen pulka! Myyys! kl 5 blev det till gymet med kusin och pappa. Efter det åt vi middag med mamma och Fredrik på O'laerys. Nu Pirates of the caribien.
Vill ni veta en sak? Happyface! Jag fyller år snart!
Kram Johanna

En dag utan måsten.

Borde vara rätt så lugn. Men jag kan inte komma ihåg när jag senast var så slutkörd. Tror att jag ska krypa ihop under min nya pläd och kolla på någon gammal mysfilm. Dirty dancing kanske, eller Brekfast at Tiffany's. Te ska jag dricka ur mina nyinköpta tekoppar. Finkoppar! Men framför allt så ska jag glömma idag, och igår och fokusera på kommande saker, bättre saker.

Kramar Linnea

Dag 13, Den här veckan

Johanna:
Måndag (idag), Hämtat kusin på centralen och sen till Centrum och köpt lite grejor. Nu väntar vi på Morfar som ska ta oss till staden och där ska vi se på teater.
Tisdag, Träna, sen får v i se vad vi gör mera
Onsdag, Kusin lämnar oss, träna?, Någon som vill hitta på något? Happyface!
Torsdag, Träna, hitta på något?
Fredag, Nyårsafton, Woohoo! Linnea kommer hit, fix och Trix
Lördag, antagligen död... Men ja PACKA!
Söndag, Buss till Sälen med Fina kompisar! Se upp i Backen!

Linnea:
Måndag, Shopping med kusin Tyra, köpte überfina koppar och en väska (!!), lite underkläder blev det också.
Tisdag, Eftersom Johanna har skrivit "träna" så betyder det att jag också ska träna. Vill helst till SollentunaC också.
Onsdag, Jag vill Johanna! Fast jag ska klippa mig fick jag just reda på. Iman Mansoor, jag kan varmt rekomendera.
Torsdag, "Träna", PULKA!! Piknik under det blåa trädet vid centrum, yääs!
Fredag, Nyåååår! Till Johanna och partajjja!
Lördag, Wait for it, waaait for it, PACKA, jag me. Lotta trygg ringde idag och berättade att jag också får följa med på vinterläger!
Söndag, Buss, men inte till Sälen som Johanna säger, till ett ställe nära Sälen. Inte alls Sälen, gosh!

30 dagar
Kramar Johanna och Linnea


Mellandagskaoset börjar NU!

Eller igår. Men idag ska jag ge mig ut i readjungeln. Detta tillsammans med kära kusin Tyra, som är här. Hon kom igår och vi hade mini jul med mormor och morfar och morbror med familj. Mys mys!

Igårkväll såg vi på Sex and the City 2, och är jag glad att Tyra inte fattade alla dirty jokes eller vad!? Shiet asså, do not (!!) watch that movie with children around!

Kista galleria, watch out! Here we come!

Kramar Linnea (och Tyra)

Kusin Vitamin!

Jah har varit och hämtat min Kusin Mickaela, som kom men ett försenat tåg... Men det blir bara bra det. Vi ska tillbringa dagen i Centrum och sen på Teater med morfar och min bror. Så det blir kanske inte så mycket bloggande från mig idag.
Kram Johanna

Dag 12, i min handväska

Johanna:
Ja haha den här har jag längtat efter. Fråga min inte varför, för det vet jag inte.

Vad finns här? 

Från höger: Ett kvitto, ett paket näsdukar, halstabletter, en liten skylt från filmfestivalen, en tia, två påsar med nå godis från tomas sabo (coolt vah?), en sån brochyr, ett tänt värme ljus, en kastanj, två armband och två snoddar, sist men inte minst en karta över mickel elias i stan! :D 
Frånvarande: min plånbok... Den brukar vara där.


Linnea: Haha, men vänta här nu. Det finns en sak ni ska veta om mig. Vintertid så föredrar jag nämligen fickor. Asså, med tjocka jackor och så. Jag blir galen på att väskorna halkar runt på ytterkläderna! Så vad har jag i mina fickor då?

Stora fickor=me gusta (spanska för "jag gillar")

Höger vs vänster ficka.

I höger ficka (till höger, ordning som man läser):
Armband, nödvändigheter (hehe), nycklar, bussremsa, puderborste, nyckel (vet inte vart den går), kalender, TicTacs, necesär.

Vänster ficka:
Bussremsa, tuggummi, rabatt på lindexsmink, ehm mer nödvändigheter.., näsdukar, penna, 2 läppstift och ett läppglans, kvitto på mina glasögon, en kastanj, en lyckopeng, visitkort, diverse snoddar.

Oh yääs!

30 dagar
Kramar Johanna och Linnea


Godnatt

Nu går jag och lägger mig för jag är trööööött!

Kramar Linnea

Dag 11, mina syskon

Johanna: Fredrik, min coola tjej tjusar bror med hår som står åt alla håll. Han är 3 år yngre än mig alltså nu är han 12. Han är fotbolls målvakt som också åker longboard och hoppar och snurrar på skidor. Min bror tycker jag om, han är oftast otroligt snäll och alltid super söt mot alla tjejer.


Linnea:
Jag har två syskon. Johan och Kajsa. De är båda yngre än jag, inte lika smarta eller snygga som jag heller.. Hemhemhmh.

Kajsa är 9 år och en typisk lillasyster. Vi bråkar, mycket, men vi älskar varandra. Idag spelade vi Wii (spel) och jag vann så stort att hon bröt ihop, låste in sig på sitt rum och stortjöt. Även om hon var fast beslutet arg på mig i säkert 20 minuter, så var det bara mig hon ville bli tröstad av sen.
Kajsa är annars på många sätt min motsvarighet. Vi är väldigt olika i personlighet, vilket ibland gör mig ledsen då jag inte kan uppfylla mina egna drömmar om storasysterskap, men jag kan samtidigt se delar av mig själv i henne. Även om det inte är de som jag letat efter. När jag pratar om mina syskon så framställer jag dem väldigt olika och många frågar mig sedan om jag inte älskar min syster. Jo, svarar jag alltid, det gör jag, men inte lika mycket som jag älskar min bror. Glöm det. Det är inte sant. Jag älskar Kajsa precis lika mycket bara på andra sätt.

Jag och Kajsa till vänster och Johan till höger. Eller tvärt om? Jag kan inte höger och vänster, man ni kanske kan lista ut vilka bilderna föreställer ändå?

Johan är 12 år gammal och är min ängel till låns. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Han har förståndshandikappet Downs syndrom, vilket gör honom till viss del annorlunda. Om du skulle träffa Johan skulle du troligen lägga märke till att han inte pratar så tydligt, har ett annorlunda rörelsemönster och att han har ett speciellt utseende. Mats Melin, "Ica Jerry" ,har Downs syndrom.
Likväl som jag vill påstå att Johans person inte är påverkad av handikappet så vet jag också att, på gott och ont, så är handikappet en del av hans personlighet. Jag och mamma brukar spåna i hur Johan vore utan Downs, vi har inget svar. Johan är lugnare än normala 12åriga pojkar, men samtidigt hetsigare och mer tvär. Han har bredare svängningar helt enkelt.
Trots handikappet går Johan i en vanlig klass och ska till hösten börja i 6:an och därmed högstadiet. Han överträffar allas förväntningar i sina prestationer oh det är en måttligt stolt storasyster som vill flagga med hans tre ++ (istället för betyg, ++ motsvarar en VG-MVG nivå). Svenska, matte och engelska.
Som jag sa är Johan min ängel och jag älskar honom utan gränser. Men låt er inte luras och tro att jag inte blir arg på honom för det. Min bror behöver ingen specialbehandling, han tål att skrikas på lika väl som Kajsa gör.

Ojojoj! Nu har ja skrivit allderles för långt! Det här orkar ni inte läsa! Men jag kan inte sluta när jag börjat och det känns viktigt att ni förstår vilka mina syskon är för mig. Och för det syftet är texten väldigt kort.

Kramar Johanna och Linnea

Ojnej..

Johan- Mamma, jag har lite dåliga nyheter. Ojnej..
Mamma(smått orolig)- Vad har hänt?
Johan- Stolen gick sönder ju. (visar upp ett av hjulen på kontorsstolen han sitter på)
Mamma- Men hur i...?!
Johan- (rycker på axlarna) Inte mitt fel, jag bara skruvade på saken där (mutter) så lossnade den. Ojnej..

Kramar Linnea

Kung Artur

Visas på min TV just nu, Juldagen mys! Mandarin och Film det är vad jag ska hålla på med resten av kvällen. Myyys!
Kram Johanna

Juldagen

En hemma dag utan några som helst måsten! Härligt! Fredrik sitter och spelar på sitt nya PS3, jag sitter i soffan och myser med filmer som går på tv och betraktar min nya snowboard och softboxar som jag har fått och mamma och pappa ska på en promenad i snön. Mys!
Kram Johanna

Narnia!

Haha, en av julklapparna vi fick igår. Jag ska tillsammans med familjen gå och se Narnia 3(D)! Biopremiär idag. Familjemys, yääs!


Kramar Linnea

Dag 10, Idag hade jag på mig

Linnea


Det här hade jag på mig:
Klänning, H&M
Armband (på två bilder), Glitter
Strumpbyxor, Åhlens
Örhängen, Lindex
Halsbandet fick jag av farmor och farfar
Nu vet ni exakt vad jag hade på mig!

(Johanna
Sen, jag vet! Sadface! Men men jag har inte bild på vad jag hade på mig när gästerna kom men innan!  Och så här ser jag ut idag också, Hehe
Mjukisbyxor- Skolan
Linne- Noa Noa (Idag samma fast en långärmad tröja)
Örhängen från vila hade jag också.)

Kram Linnea (och en sen Johanna)

24:e december

God jul på er alla! Hoppas att ni har det mysigt vart och hur ni än firar jul. Själv så ska jag just börja med paketöppningen!

Varma julkramar, Linnea

God Jul!


Julkramar Johanna

Finito!

Färdig, done , listo, bereit och på alla andra sätt KLAR!
Alla julklappar är inköpta och ska nu bara slås in. Så, okej. Inte klar kanske. Men jo, fortfarande klar. Jag har gått runt i Kista galleria sen klockan halv ett ungefär idag. Jag har inte ätit lunch och jag har inte suttit ner en enda gång. Pfew! Jag är närmast död!

Trötta julkramar, Linnea


Dan föra doppare dan!

Jul jul jul! Aaahh! Nu har jag varit duktig och hjälp till att rulla köttbullar och att göra efterrätt till imorgon då släkten kommer. Nu är det verkligen jul! Jag har också hunnit vara i centrum och köpt en tröja och ett par örhängen som jag ska ha på mig imorgon också!
Hihihih Juuuuul!
Kram Johanna

Dag 9, Min tro

Johanna: Jag är kristen. Konfirmerad och klar. Hahah men ja, jag tror på gud!

Linnea: Jag är också konfirmerad och jag tror på Gud och bibeln. Jag går dock inte i kyrkan särskillt ofta (ajaj), men jag skyller på att kummelbys gudstjänster är så tidiga, jag behöver sova till 10 på helgerna. Faktisk (hehehe..).

Vår konfirmation!

Kramar Johanna och Linnea

Dag 8, ett ögonblick

Johanna: Hmm... Vad kan de mena med det här? Ett ögonblick kan vara vad som helst.
(Jag tror att Johanna sover.. sad. Hennes ögonblick är vad som helst. Förlåt Johanna om jag publicerar innan du var klar men då får du lägga till text elskling /Linnea)

Linnea: Ett ögonblick? Hmmm.. generellt sätt så är mina favoritögonblick när jag kommer på något riktigt klurigt (Kajsa: Vad betyder LOL? Linnea: Lek och lär. Kajsa: Jahaaa..), eller listar ut något som någon annan har sagt, en timme efteråt. Jag brukar säga att alla borde pröva att vara sådär lagom trögtänkta någon gång. Skämtet eller vad det nu var som sades blir så sjukt mycket roligare då.

"Hehmhmhm..", "Fattar du Linnea?", "Jaadåå". Räkna nu långsamt till 10. "Jaahaaaaa! HAHAHAHAHA!!", "Åh, nu fattar hon, surprize.."

Det där låter blåstare än jag vanligtvis är. Men jag kan inte säga att det aldrig har inträffat. Jag vill dock bara påpeka (efter att ha framställt mig själv som blond) att jag är oerhört smart och att efter att ha räknat ihöp mina betyg så har jag 300 poäng! Duktig chey!


30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

Klätt granen

Klätt granen till mysiga jul låtar som tex. Chrismas Lights av Coldplay! Så bra! Enjoy!
Kram Johanna

Där fick jag till det

Hahaha Nöööjd!
Kmran Johanna

Julklappar!

Jag har varit duktig och slagit in alla mina julklappar och rimat till Linneas paket! Paket öppningmed den fina flickan imorgon! Woopwoop! Haha 3 dagar till Jul! Hihih!
Kram Johanna

Och jag som hade massor av bilder

Min dator funkar inte (igen!). Så alla bilder från idag som jag skulle lägga upp är fast i min mobil! Bildöst och tråkigt.. Kanske kan jag lägga upp bilderna imorgon när pappa har kollat på datorn. Tillsvidare så boggar jag från pappas dator=mindre bloggande (sadface).

Kraaamar (hjärta hjärta hjärta) Linnea

Dag 7, Min bästa vän

Johanna: En bild säger mer än 1000 ord, behöver jag säga mer!
"hade vi inte varit så bra vänner hade det här känts obehagligt..."-Linnea

Linnea: Hahahaha, får jag instämma? Älskar dig Johanna! Efter 10 år tillsammans så vet jag inte vad jag skulle göra utan dig. Alltid, säger jag bara.

30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

Staden

Dagen har tillbringats i staden. Det var faktiskt kul! Vi fick massor av uppdrag som vi skulle utföra, och det var faktiskt riktigt kul! Vi skulle tex går runt och fota så många korv gubbar som vi kunde hitta, ss vi köpte en korv och fråga om vi fick fota oss med honom när han håll i korven. Hahah. Vår grupp kommer vinna!
Kram Johanna

Oj!

Tidsoptimist? Ja det med men jag glömde bort tiden. Nu ska jag snart iväg på min sista volleybollträning. Det känns lite sorgligt.. Men jag vet att det är så här det måste bli. Jag har redan bestämt mig. There's no turning back from here.

Kram Linnea

Brrrrrrrr

Kom just hem ifrån stan. Vi har varit där hela dagen med skolan. Bloggar mer sen när jag har tinat lite. Jag har massor med bilder från dagens äventyr!

Kram Linnea


Dag 6, Min dag

Johanna: Min dag börjar med So lektion lite allmänt sådär om jag skrev tidigare. Sen matte och MVG tyckte Kevin om mitt matte prov som är great! Sen så var det den sista lektionen på året som var NO, Jippey! Nej men det helt okej, vi hade frågesport, och mitt lag kom 2:a. Senare hem och hämta plånboken och sen vidare till Sollentuna C där jag köpte ett puder två ringar och en kofta till mig och en julklapp. Jag och Linnea åt också på Subway. Föresten så träffade jag två fina flickor vid namn Sanna och Elin i centrum också. Sen kom jag hemoch pratade med min mamma och tittade på en fisk i vårat akvarium som håller på att dö... Sen åkte vi och hämtade mina skolkläder som jag visade. Sen har Farbror Per kommit och vi har fixat lite med lite saker. Nu ska jag titta på Ung och Bortskämd. Sen blir det sängen och till stan imorgon.

Linnea: Min dag. Jo, först kom jag försent till skolan och spenderade den första lektionen, SO, med att småprata om julen med Birgit, vår SO-lärare. Fett skön chey den där Birgit, skulle tippa på att hon är typ 63 +/-. Sen hade vi matte, jag satt och sov den lektionen, innan årets sista lektion: NO. Vi hade, percis som Johanna (fast vi går i olika NO-grupper) frågesport, eller typ jeopardy. Ställningen blev: Lag 2, sist med 0 poäng, Lag 3, 2:a med 60 poäng och Lag 1 (mitt lag såklart) först med 4950 poäng! Nej, jag driver inte det blev så.

Sen åkte jag och Johanna på shoppingrunda i SollentunaC. Pappas julklapp är löst, äntligen! Dessutom så har jag nästan kommit på ett rim till Johannas julklapp. Lite julklappar till mig själv blev det också. Because I'm worth it. Vi åkte hem kring halv 4 typ.

Klockan 6 började julvolleyn. Moa och jag såg till att hamna i samma lag som vanligt och det blev tre matcher som, för vår del, bestod av 90% skratt. Sen vann jag ju maskeradtävlingen med min jättetomteluva också.

Till slut så har vi just klätt klart julgranen och som jag sa tidigare så letar vi alltid stora granar. Den här är dock lite för stor. Strax över 4 meter typ. Det känns lite för mycket typ. Nu är den klädd i alla fall och fin blev den.
 <-- Såhär ser den ut. Hehehe.

Åh, och juste. Jag har inte ätit middag ikväll. Jag glömde lixom bort det och ingen påminde mig. Men det gör inte så mycket. Hungrig är jag inte i alla fall.

30 dagar
Kramar till er alla!
Johanna och Linnea

Jag vann! (Happyface!)


Jag vann en chokladask för bästa kostym! 2 år i rad, yääs!
Nu ska vi klä granen!

Kram Linnea

JULVOLLEY!!

Okej, så nu ska ni få se, håll i er, det är EPIC!

TOMTELUVA!

Eller tomteklänneing, men mest luva.

Sorry för de mörka bilderna, jag skyller på att jag bor i ett mörkt hus och hatar blixt. Hehe..

Nu drar jag snart till julvolleyn i alla fall,
Kram Linnea

Skulle man kanske..?

Skulle man börja läsa igen nu på lovet? Jag har inte läst en enda bok för nöjes syfte under hela hösten! Jag tycker ju om att läsa. Funderar på att börja om på Expert på att rodna. Jag tror jag läste ungefär halva i våras men jag kan inte komma ihåg något ur den. Jag tycker om författaren Katarina von Bredow, hon skriver så mysigt annorlunda kärlekshistorier. Udda situationer lixom.


Kramar, Linnea

Bildserie

Ett paket!  hmm.. vad kan det vara?
*svish!* Ahaaa                      Toppen!
Kram Johanna

SO

So lektion, en trevlig syn. Nästan alla har varsin dator och man hör hur några ropat "NEEJ JAG DOOG!! BIRGIT JAG SPELAR INTE!!" och nej nej de spelar inte alls. Jag tror att det är ungefär så där 3-5 stycken av 13 stycken som jobbar. Hmm.. MVG nästa! :D

Kram Johanna

FF, farmor och farfar

Farmor och farfar är här. Eller, de ska väl åka snart antar jag. Farmor har hjälpt mig att sy klart maskeraddräkten jag ska ha imorgon på julvolleyn. Julvolley är en tradition som SollentunaVK har haft, typ alltid. Hela klubben (från 7 åringar till elitspelare, tränare och organisatörer) samlas och spelar tillsammans i blandade lag. Det viktigaste är doch att hala grejen är en maskerad. Med jultema såklart. Förra året vann jag maskeradtävlingen som annordnas. Jag var inslagen i paketpapper, ett paket helt enkelt. Jag vann en chokladask. Vad jag ska vara i år får ni inte veta förens imorgonkväll. Det ska vara en överaskning.

Kramar Linnea

Feeina cheyer!

Kram Johanna

Pepparkakshus! *Host*

Kram Johanna

Betydelsefullt

Sitter och äter.
Jag: Åhnej! Jag glömde att duka fram glas. Pappa kan du ta med glas när du kommer?
Pappa: Jadå.
Pappa kommer med höga glas till mig och mamma och låga till Johan och Kajsa.
Mamma: Meh, varför fick Linnea ett högt glas? Hon dricker ju mjölk, stora glas är till för vatten så man slipper springa och fylla på hela tiden. Faktiskt.
Pappa: Ja, men det är såhär nu att jag dukar alltid med stora glas till Linnea sen hon konfirmerade sig.
Jag: ...(!)..Tack pappa. Det betyder mycket för mig att du också finner en mening med min konfirmation..

Pappa är ateist och inte helt lycklig med att jag i sommras konfirmerade mig. Nu vet jag i alla fall att den var betydelsefull för honom på något sätt.

Kramar Linnea

Jag också!

Jag har minsann också en checklista för idag!
 • Debattartikel Klart!
 • Handla saker till pepparkakshus Klart!
 • Baka världens coolaste pepparkakshus (!!) Klart!
 • Ta fram tomtar och andra jul grejer Klart!
 • Köpa julgran?
 • Titta på film (?)
 • träna små barn Klart!
Kram Johanna

På jakt efter den finaste granen!

Och den högsta. Vi har 5m i tak i vardagsrummet så vi letar som vanligt efter en julgran strax över 3 meter. Det har dock inte så många julgranshandlare så jakten efter julgran tenderar att bli lång. Varma kläder på!

Kramar Linnea

Dag 5, Vad är kärlek?

Linnea: Kärlek finns i varje relation. Till vänner, familj, din hund. Tänk en sekund på en människa du känner, sen föreställer du dig hur det vore utan den människan. Skulle du bry dig om han/hon försvann? I 99% av fallen så svarar du ja. Du bryr dig om den här människan, på något litet sätt. Det finns något positivt i er relation, någon form av kärlek. För kärlek kan komma i en massa olika former och färger. Ingen är den andra lik. Därav går kärlek heller inte att beskriva. Den måste upplevas för att förstås, men jag vet att du, vem du än är, har kännt kärlek i ditt liv. Till någon, till något, till vad som helst. Så bäst ämnad att svara på den här frågan är du!

Johanna: Kärlek. Kärlek finns i allt. Du har kärlek till dina föräldrar. Du har kärlek till dina fantastiska vänner som du har runt omkring dig.  Du har kärlek till den där favorit tröjan som är så otroligt mysig som du alltid vill ha på dig. Du har kärlet till nästan allt du har omkring dig. Kärlek är vackert, men man måste vara rädd om kärleken. Äkta kärlek, den du har till dina bästa vänner som du alltid älskar oavsett om ni bråkar eller inte, är svårast att förstöra. Men man MÅSTE ändå vara rädd om den kärleken.

30 dagar
Kramar, Johanna och Linnea

Läget blev just coollugnt

Johan är missnöjd. Vi kan inte klä julgranen vi ska köpa senare förens imorgon. Grrrr! Därav, så har Johan bestämt att julen är inställd. Den är ju hopplös ändå. Jag har inte längre tillåtelse att köpa julklappar till honom eller att säga eller antyda något som har med julen att göra. Vi får inte julpynta, baka eller köpa den där eländes julgranen. Åtminstone inte inom 10 minuter. Sen kommer han att ångra sig igen och ta ner det 15 lapparna han satt upp överallt i huset. "Jag steler in julen!". Så det så!

Kramar, Linnea

Check, jag gillar att checka, check!

Idag ska jag:
Julstäda mitt rum
Baka pepparkakor
Köpa julgran
Köpa julklappar
Slå in julklappar
Sy en julmaskeraddräkt
Skriva en debattartikel

Let's get to it!

Kram Linnea

Dag 4, det här åt jag idag

Johanna
Frukost: 2 mackor med ost och ett glas juice
Lunch: Pommes frittes och chicken bits! 
Middag: Någon fisk med lite sallad, sen lamm och potatis.
(HÄR SKULLE DET VARA EN FIN BILD MEN JAG HAR INGEN)

Linnea:
Frukost: 1 macka och ett ägg. En kopp te, mmmm.
Lunch: Pommes frittes(!!) och korv. Vi åt i simhallen.
Middag:
 
Lite mörk bild.., men det är typ lamm tror jag, och sen potatis och andra rotfrukter som var stekta i socker. Mmm!
Det var gott. Till maten drack jag dessutom världens godaste dricka: julmust.

30 dagar
Kramar, Johanna och Linnea

Wounder Woman!

Två från idag.
Kram Johanna

Hungrig

Väntar på att pappa ska göra klart maten och är för lat för att hjälpa till. Hehe...

Det gick bra hos Johanna, tills Sofie var tvungen att gå och vi hade en tredjedel ungefär kvar. Det blev lite, tja, "fint" på slutet.. Pffss! Hahah, vi får prova igen en annan gång. En hel del fina bilder blev det dock!

Hörs senare!
Kram Linnea

Nästa: FOTO!

Kom just hem efter att ha simmat men ska slänga mig iväg igen hem till Johanna. Jag ska bara packa ihop lite coola kläder och skor (och smink, och hårgrejer, mm...). Vi ska ta foton med Sofie!

Kramar, Linnea

Jag är vaken

Jag är vaken och jag lever. Men tusan så trött jag är! Gäääääsp! Men nu ska vi ta oss till simhallen och simma, jag ska försöka att inte drunkna.
Kram Johanna

Simma när Johanna vaknar

Jag och Johanna ska simma idag som en del av vår stentuffa jul-workout! Vi började i onsdags och ska träna så gott som varje dag under mellandagarna och när Johanna kommit hem från vinterlägret. Så nu väntar jag på att Johanna ska vakna (!!) och sen ska vi åka. Igår var hon övertygad om att vi skulle vara på plats klockan tolv, ha! Vi kom hem klockan 3 igårkväll.

Kramar Linnea


Jobb Jobb Jobb!

Ikväll ska det jobb som servitriser på Linneas mammas jobbs julfest. Fun Fun! Näs som helst kommer De och hämtar mig.
Hat gött!
Kram Johanna

Dag 3, Mina föräldrar

Linnea: Mamma och Pappa. Jag älskar min mor och far såklart. De har massor av bra egenskaper som jag har fått ärva och men tyvärr också ett par mindre bra som även de har gått i arv... Min mamma först. Haha, jag vet inte var jag ska börja. Min mamma ritad på ett papper skulle vara varma färger, röd, orange, guld och självklart grönt (hennes favoritfärg) ritade i ett spretigt mönster som om en 2 åring med kritor lämnats obevakad. Hon är ryckig i sin personlighet, väldigt spontan och barnslig på ett sätt jag älskar när vi inte är på publika platser. Men man ska aldrig förringa hennes moderliga sidor. Det finns inget som hon inte skulle hjälpa mig med om jag sa att det var viktigt. Hon är en curlingmamma i allra högsta grad men har alltid uppfostrat oss att inte ta draghjälp för givet utan att själva klättra mot våra mål. Det finns så mycket att säga om henne men jag måst sluta nu på en gång innan jag tråkar ut er.

Min pappa. Till skillnad från mamma så går han inte att rita. Man skulle dock kunna beskriva honom i ljud. Tänk er en lugn technoslinga som mest tuggar på men som helt plötsligt får ett ryck och drar iväg i en plingande och brummande hightempo refräng. There, min pappa. Pappa älskar musik, konstig musik, det har jag ärvt av honom. Det finns ingen musik jag inte tycker om, try me! Klassisk musik till heavy metall, no problem. Dock föredrar både pappa och jag något mellanting, Robyn till exempel. I vår relation finns en massa humor, ironi (som mamma aldrig lärt sig att hantera) och pikar, till varandra ibland, men oftast till mamma. Vi är allierade! Pappa är jämnare än mamma, inte lika explosiv. I pappa finns en trygghet, och massor av kärlek.

Mor och far. Mycket kärlek.

Johanna: Vi kan börja med mig mamma. Min mamma är lugn och morgon pigg, ett exempel var när jag var sjuk och jag inte kunde sova till längre en åtta, jag kommer ner till köket och där sitter manna och jag frågar om hon var trött, "Nej jag har ju haft sovmorgon i 2 timmar nu". Jag älskar min mamma! Mamma är halv brittisk, för min morfar är från England. Alla säger att min mamma är så snäll, och det är hon verkligen. Men det kanske är för att jag är hennes dotter som jag kan bli arg på henne. Men hon är precis som jag någon som inte kan vara arg eller som man kan vara arg på en längre tid. Så jag är ingen som bråkar med min mamma, för det går inte att bråka med henne. Men min mamma är den bästa mamma som finns! Så det så!

Min pappa då, Min pappa spelar gitarr. Någonting som både jag och min bror börjar lära oss. Min pappa är liksom Linneas pappa, han ÄLSKAR musik och vill bara ha de bästa högtalarna. Men min pappa är inte alls lika morgon pigg som min mamma, men han är morgonpigg. Men han är cool. Älskar min pappa!
Men båda mina föräldrar har en väldigt barnslig sida.
30 dagar
Kramar Johanna och Linnea

SO lektion och livet är BRA!

HEJ! Jag heter Linnea och har inte alls sänkt mig i SO som jag trodde! Det betyder aaaatt: Jag har höjt mig (!!) sen förra året! Totalt asså, alla betygen. Yäääs!!

Livet leker! En lektion kvar.
Kram Linnea

Stämning på burk?

Herre jösses! Jag kan inte få någon julstämning! Har lyssnat på julmusik och haft tända ljus hela mogonen men det hjälper inte. Någon som har tips?

Skola nu i alla fall.
Kram Linnea

Godnatt

Har suttit och skrivit på kommande dagars ämne att berätta om. Så de är lite började på. Hulken visas på TVn, men nu ska jag ta och gå ock lägga mig. Det är en dag imorgon också!
Godnatt
Kram Johanna

Vive le vent

Vive le vent, vive le vent, vive le vent d'hiver!!!
Kram Johanna

Btw. låten är på franska och de sjunger ungefär: länge leve vintern och hälsa mormor gått nytt år. Det jag skrev betyder ungefär: länge leve vinden, länge leve vinden, länge leve vinter vinter vinden.

Fika på Söder

Jag tog en sväng in till söder idag och träffade min mentor Tina en sista gång inom mentorskapet. Vi hamnade på ett mysigt kafe. Känns lite sorgligt att det var sista gången. Men jag klarar mig.
Kram Johanna

Need I say more?


Som sagt, ni får tolka denna själva. Men om ni inte förstår min vink här så kan jag ge er ledordet: Underbart!

Vamipire Diaries

Börjar NU!

Kram Linnea

Dag 2, Min första kärlek

Linnea: Hehehe.. Jo, den här blir faktiskt ganska så oskulldsfull. "Kärlek" kan defineras på så oerhört många sätt men eftersom att jag inte kan säga mig ha upplevt "the breathtaking one", så blir det min första "magpirrare". Jag var 5 år kanske, och han hette Albin. Jag vet fortfarande vart han bor, typ 3 hus bort då, men ändå. Vi var väl typ "tillsammans" ett tag också, sött va? Hahah, kanske..?

När jag praoade på dagis i 8:an så kännde jag igen mig lite i barnen där. Stora och världsvana enligt dem själva, små och lättlurade ser vi dem som. För inte kännde man sig liten när man gick sista året på dagis? Inte alls, jag var fett stor då ju! Saker och ting förändras såklart men oavsätt hur barnslig den var, så var den riktig för mig, min första kärlek.

Johanna: Min första kärlek. Hmm... Mitt första magpirr hette, eller ja heter, Alfred när jag gick i 3an. Han 
satt vid samma bord som jag gjorde. Vi satt där med två andra killar, och en dag så frågade en av de andra killarna om jag var kär i Alfred, men jag sa nej och bestämde att jag inte skulle vara kär i honom längre.
Men jag har som Linnea skrev fått uppleva "the breathtaking one". Hans namn är Simon och honom träffade jag på midsommarafton inte den här sommaren men den innan. Vi var tillsammans i ett halvår. Det var en grej som hände och han lämnade mig... Men det behöver vi inte gå in närmare på. 

30 dagar
Kramar, Johanna och Linnea

Skotta snö!

Jag har precis som med gräsklippning aldrig uppskattat denna underbara syssla föräns nu! Man jobbar ute och det är allderles lagom varmt/kallt och sen går man in och äär varm i ytterligare en halvtimme! Yes! Jag har skottat hela trappan, gången och halva uppfarten. Men jag ska gå ut och fortsätta med den på en gång.

Senare är det Vampire Diaries! Iiiiihhhh!!!
Kram Linnea

Dag 1, presentera er

Johanna: Jag heter Johanna, jag är 13 dagar äldre än Linnea. Hihi. Jag tycker om att fotografera, Jag ha min linnea som leker modell åt mig. Annars så spelar jag fotboll, men jag får se kan bil så att jag slutar om ett tag men vi får se pga. att jag är knatte tränare, så jag extraknäcker som fotbolls tränare( håller på att utbilda mig till tränare men så länge så är jag tränare för små barn. Det är otroligt kul så ni som får chansen tycker jag absolut att ni ska ta den chansen. Jag lysnar mest på Veronica Maggio, Amanda Jensen, Mando diao, Markus Krunegård, Håkan Hellström och många fler.
Här är jag!

Linnea: Hej, jag heter Linnea, och jag jobbar på en knappfabrik! Hmhmhmh, jag är 13 dagar yngre än Johanna vilket med 13 dagars marginal gör mig yngst i 9:an på Helenelundsskolan. Jag är 172 lång dock vilket gör att det inte direkt märks. Jag spelar volleyboll, ca 1 träning kvar innan jag slutar. Jag har spelat de senaste 3 åren. Men det känndes dags för en förändring så nästa år blir det gruppträning och simmning med Johanna istället. Detta är nödvändigt då jag är en sucker för allt som är sött (syftar på den snart tomma burken med smörkola..). Gotta stay in shape, jag får ju leka model för Johanna lite då och då ju. Annars så älskar jag att skriva, jag vet, udda intresse.. Jag älskar svensk musik (jupp, just keeps getting weirder) och gamla filmer (Brekfast at Tiffanys någon?). Till sist så kan jag avslöja en hemlighet för er. De flesta tror att jag är en liten hemmafru/mormor då jag brukar prata om att jag inte har något emot att städa. Men det är en lögn! Just nu så kläs mitt rum av en heltäckningsmatta gjord av de fyra senaste dagarnas kläder samt en hel del grejer som jag aldrig ens drog på mig.. Japp, där har ni mig. Några frågor?

Såhär ser jag ut!

Kramar, Johanna och Linnea

30 dagar, vi också!

 • Dag 1 – Presentera mig själv.
 • Dag 2 – Min första kärlek.
 • Dag 3 – Mina föräldrar.
 • Dag 4 – Det här åt jag idag.
 • Dag 5 – Vad är kärlek.
 • Dag 6 – Min dag.
 • Dag 7 – Min bästa vän.
 • Dag 8 – Ett ögonblick.
 • Dag 9 – Min tro.
 • Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
 • Dag 11 – Mina syskon.
 • Dag 12 – I min handväska.
 • Dag 13 – Den här veckan.
 • Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
 • Dag 15 – Mina drömmar.
 • Dag 16 – Min första kyss.
 • Dag 17 – Mitt favoritminne.
 • Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
 • Dag 19 – Detta ångrar jag.
 • Dag 20 – Den här månaden.
 • Dag 21 – Ett annat ögonblick.
 • Dag 22 – Det här upprör mig.
 • Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
 • Dag 24 – Det här får mig att gråta.
 • Dag 25 – En första.
 • Dag 26 – Mina rädslor.
 • Dag 27 – Min favoritplats.
 • Dag 28 – Det här saknar jag.
 • Dag 29 – Mina ambitioner.
 • Dag 30 – Ett sista ögonblick
Hug!

Onsdag

Godmorgon!
Skola om 5 så jag hinner inte riktigt blogga... Ikväll ska jag och Johanna gå ett spiningpass. Sännande/skitscary!

Hörs senare,
Kram Linnea

Musikalisk

Syster hade sin avslutningsshow på piano idag så jag fick slänga mig dit från träningen. Superduktig chey, min syster. Hon spelade stilla natt, tårarna rann.. Ja, fast inte för hur fint det var, även om det var fint. Nej, för jag verkar inte kunna göra någonting utan att göra mig illa.

Idag åkte jag till volleybollen, med mitt trasiga finger, och som uppvärmning spelade vi tunnelkull. Grejen är att när man spelar volleyboll så är det inte tillåtet att krypa lite gulligt mellan benen på någon utan det är en fullfjädrad slägning (man typ dyker (bästa liknelsen) ner på golver och glider igenom "tunneln"). Men när jag ska rädda (!!) Anna och slänger mig ner på golvet så kommer Lola springande i världens fart, och sparkar mig i huvudet så att hela nacken knastrade! Ugh!

Sen går vi vidare till övning no#1 block (för att hindra ett anfall från andra sidan nätet). Tyvärr så lyckades jag och Ann krocka så jag tog blocket fel och helt plötsligt så typ dör min högerhand! Den gör fortfarande sjuukt ont och jag kan knappt använda tummen. Som avslutning så har jag min eviga "bollmagnetism". Bollarna träffar mig alltid när jag inte ser. När mamma kom och hämtade mig så fick jag en så hård boll, rakt i bakhuvudet, att jag höll på att trilla.


Såhär ser jag nog ut om ett par veckor.. Eller förhoppningsvis inte.

Kramar Linnea

So lektion

Att skriva om USA är inte så lätt som man kan tro. För vad ska man skriva om? Jo, varför USA är ett rikt land, och vill man göar det lättare för sig så kan man välja ett område och skriva om t.ex. industriel eller jordbruk men det ska anknyta till USA och varför det är ett rikt land.
Kram Johanna

Dear alarm, DIE!

Ahhh! Kan inte vänta tills lovet börjar och man får sova ut ordentligt!

Till dess är det skola och 8:00 som gäller.. Woop woop.. (not)

Kramar, Linnea


Heroes of my heart

Sitter och kollar på hjältegalan med familjen. På ett sätt tycker jag så synd om de som måste ta emot priserna. Jag så just ungdomshjälten, Isak Hardo 16 år. Tänk er att behöva stå inför hela svenska folket och ta emot beröm, om och om igen. Jag skulle dö! Först står Mark Levengood i säkert 5 minuter och frågar hur det känns att vara så modig, på vilka sätt han är annorulunda från "vanliga" människor och vad som fick honom att agera så snabbt när han räddade livet på 5 åriga Fiona. Sen, som om det inte var jobbig nog, så kommer hela Fionas familj ut på scenen. HJÄLP! Hela publiken gråter och familjen (väl påhejjade från Mark) kramar honom och håller ett tacktal. 

Efter detta så frågar Mark om Isaks framtidsdrömmar och Isak svarar lämpligt "polis", publiken jublar och sen kommer nästa hyllning. Sveriges polischef kommer ut på scenen och ger honom en inbjudan till en heldag med polisen. Polishelikopter och brottsplatsundersökning är några av grejerna han ska få prova på. Nu ungefär hade jag dragit mitt sista andetag och dött. Kanske är Isak verkligen en hjälte för efter allt detta så kan han gå av scenen själv och kolapsar inte ens när Tilde de Paula hoppar på honom med ytterligare beröm backstage.

En sak vet jag säkert, Isak, du är min idol som stod pall med allt det där!

Här är videon, jag kan vara partisk så bedöm själva


Är det förresten bara jag som blir såhär generad av beröm? Jag tycker att det är sjukt jobbigt. Vad ska men säga lixom? Tack?

Aja, hare bra så hörs vi imorgon.
Kram Linnea

Julkännsla!

När det går reklam för julprogram på svt 1 då är det jul! Jag fick i lördags också en plötslig julkänsla av allt julpynt inne i stan. Åååh så ja längtar till jul! Mmmh! 12 dagar kvar! Åhooo!
Kram Johanna
[Här skulle det ha varit en fin bild från förra julen, men det är på en backup! Åhnej!]

Låt mig berätta...

Nu ska ni få höra!

Jag har inte berättat detta fast det hände i lördagskväll, men jag har nästan skurit av mig fingret. Jag ville karva lite i parmesanosten och var lite oförsiktig, swopp! Så mitt finger är tejpat ordentligt nu. Det är inte så farligt som det låter, men det gör ont!

Därför, kära läsare, vore det inte en exellent idé att gå och träna idag? Haha, av alla gånger jag kunnat gå och träna igen så väljer jag idag. Fingerslag står inte direkt på schemat dock.. Men vad är det värsta som kan hända?  Att jag får gå av? But still, träna volleyboll utan fingrar, smart chey!

Kram Linnea

Måndag

Men inte vilken måndag som helst!
Världens bästa lucia är Pauline! Så fiin! rysningar i kinderna äger jag bara! på alla solon som sjöngs!
Kram Johanna

Godnatt

Sov så gott. Imorgon är det lucia! Hejja Pauline, HLD:s lucia 2010 och min vän! Happyface!

Imorgon drar skolveckan igång också, med lite tur så betyder det mer uppdatering. Jag håller tummarna för det!

Kramar, Linnea

Monarkist javisst!

Ja, jag är för monarkin. Jag tycker att det är oerhört fint med ett kungahus och jag tycker att vad de gör för att promota Sverige är ovärdeligt. Därför gör det mig väldigt glad att höra alla rykten om att Kronprinsessan Viktoria skulle vara gravid. Tillsvidare så är det bara spekulationer, man pratar om hennes draperade klädval under nobelfesten och undrar om idet inte döljer sig en liten mage därunder. Är det dock något som jag har uppmärksammat så är det hennes byst. Den har vuxit märkligt helt plötsligt.. Graviditetstecken? Helt klart. 

Citetrar faster Mary-"J*vlar vilka lökar hon har fått Vickan!"

Vi får helt enkelt vänta och se...
Kram Linnea


Kamera utan batterier

Ja, nu är vi hemma från staden Stockholm. Jag skulle vara duktig tänkte jag och tog med min kamera. Men halvvägs dit insåg jag att jag inte hade några batterier i den. SmartJohanna.se! Men jag har i alla fall köpt alla julklappar till andra så nu kan jag köpa till mig! Hihi!
Kram Johanna

Men vad ska jag göra nu då?

Efter en hal vecka med läxläsning utan paus så känns en lördag otroligt udda. Allt jag kan tänka på är svenskaarbetet som ska lämnas in om mer än en vecka. Hur fel är inte det? Om jag inte hittar något annat att göra så kommer den att vara klar ikväll. Fel fel FEL! Blääää...

Läxor är inte lördagsaktiviteter!
Kram Linnea

Staden Stockholm

Idag ska vi in till stan för julmys och shopping. Vi får se när vi kommer in dit men det blir innan lunch i alla fall.
Jag kommer inte att blogga så mycket mer idag. Vi får se det kanske blir något inlägg. Men Nu ska jag sällskapa mina gäster ocyh tilla på John Olsson på TVn.
Ha det bäst!
Kram Johanna

Kl cirkus 8...

... så kommer tre fantastiskt trevliga tjejer till oss! Men först ska det städas, plockas och lagas mat. Jag ska försöka blogga lite under helgen också. Men inte mycket, jag spendera mest tid med Frida Wilma och Åsa! Men nu ska jag hjälpa mamma!
Kram Johanna

Yay!

Imorgon vid 7 tiden kommer dessa två vackra flickor och deras otroliga mamma hem till oss. Yaaaay! Vi ska ha det mys! Myycket mys!
Kram Johanna

Det onda ögat, grrr

Jag som skulle få träna duktigt idag!

Carina pratade med mig efter svenskalektionen, hon sa att mina arbeten i snitt ligger på en MVG nivå, men hon saknar fortfarande ett arbete utifrån boken ondskan. Så ingen träning utan jag ska skriva på den här uppssatsen tills sent inatt. Den här uppgiften kan bestämma om jag får VG eller MVG!!

Huff huff! Imorgon ska jag hålla mitt speech i engelska också. Nervös? Svar: JA! Det är inte ens helt klart än..

Tur att man har Johan vid sånna här tillfällen. När jag satt och deppade nyss så kom han in och satte på en kort låt liknande grej och sjöng: Käääär jag e så kääär i dig, varje gång du ler, så tänds tusen stjärnor i miiiig!
Söt eller något?

Kramar Linnea

Engelska..

Sitter på lektion. Till imorgon ska vi ha skrivit ett tal på engelska och hålla det till för eller nackdel för ett ämne. Mitt ämne är internet dejting, och jag ska vara negativt inställd. Mmmm, vi får se hur det går..

Kramar Linnea

Jag ser i kors.

Har suttit non stop framför datorn de senaste dagarna. Tyvärr inte i något roligt syfte utan på grund av läxor, mycket läxor.

Nu är jag i alla fall klar för kvällen, jag har satt ihop delar i en uppsats och skrivit en annan från scratch. Duktig chey. Ikväll var det faktiskt inte så farligt. Men jag kommer att behöva gömma mig och vänta ut spanskalektionen imorgon för jag har inte förberett inför vårt samtal (på spanska, enskillt med läraren, gulp!). Dock så har jag gått och lagt mig efter tolv samtliga dagar den här veckan så ikväll så ska jag "lyxa till det lite". Snabb dusch och sen bums i säng! Yääs!!

Kramar Linnea
(Jag loovar att blogga normalt igen så fort dammet har lagt sig)

Vad blir det för mat?

Jo, det är jag som ska laga maten i mitt hus idag. Så det blir en glamorös rätt som jag kallar köttbullar och makaroner. Muuums!
Jag är hemma från öppet hus grejen i Danderyd. Det verkar vara en bra skola med mycket resrusher. Något att tänka på!
Kram Johanna

Vi är typ sämst...

... På att blogga dårå. Men idag har det inte hänt mycket, skola lektioner så allmänt. Men senare ska jag till Danderyds gymnasium på öppet hus. Men Linnea skulle inte följa med för hon har massa läxor, men så jag får gå själv dit... Saaaad!
Kram Johanna

Ingen blogging..

Jag glömde att blogga igår... Attnas bananer! Men idag var det halv dag så jag Linnea Kajsa och Hedda har ätit och handlat julklappar i centrum. Jag har nog bara 3 julklappar kavar att köpa tror jag. Hmm...
Men nu ska jag ägna mig åt att göra min engelska läxa, och inte sitta vid datorn. Hah lycka till...
Kram Johanna

I am thaaa winner!

Volleybolltävlingar idag. Vi vann (big smile). Tre matcher och sex set (volleyboll för: vi förlorade inte ens en "peiod" eller den där delen fram till halvtid, eller, ja, set?)! Duktig chey! Duktigt lag också såklart.

Nu ska jag ringa till Johanna för jag har tråkigt, om det inte är middag nu kanske..


Det här är min bästa vän. Akta er, hon är farlig! Och bits.

Kram Linnea
(sad face, texten vägrar flytta tillbaka sig till sidan.)


Work!

Nu har jag varit duktig och jobbat. Ett härligt jobb, om man nu kan kalla det för jobb. Få små killar att spela fotboll. Ett kul jobb är det.
Kram Johanna

Misslyckad tjejkväll

Men en lyckad kväll!
Vi blev hämtade av Dennis och gick, jag fick åka pulka, till Hugo där vi tittade på film.
Idag ska familjen och jag till barkaby och köpa skidkläder till mig och sen blir det nog Sollentuna centrum och julklappsköp.
Kram Johanna

Ledighet.

Tog "ledigt" från att blogga igårkväll. Hehe..

Imorse åkte jag och mamma på öppet hur på Klara inne i stan. Okej skola, men roligast var vägen därifrån. Jag och mamma småshoppade i karlberg på en massa olika roliga affärer.

Fint skyltfönster i en kines-supermarket affär

Coola stövlar, eller något.. Tigern är i alla fall supertuff!

Söta koppar, upp på önskelistan med dem!

Jag och Johanna har bakat julgodis också. Mmmmm... Bilder på två chokladgalningar komme sen. Hihihi!

Kramarr Linnea


Upp and away!

Ska iväg till Linnea och baka godis! Myyyyys!
Kram Johanna
Insåg att jag ser lite ont ut på bilden...

1-0 mot Hässelby!

Så jäkla härligt! och vem gjorde målet då? Jo jaaag! haha! Glaaaaad!
Kram Johanna
Bild från en annan match men jag tror att det kan vara Hässelby som vi spelade mot här med.

Tagaaaa!

Idag ska jag spela den första matchen på typ en månad. Men det är bara att kasta sig ut i snön och köra på! Kul kommer det nog bli i alla fall! Alla kommer halkar rund där på planen och ramla ner i snön. Men vad gör det, vi är ett gäng sten tuffa brudar! Woooohhhoooo!
Önska mig lycka till!
Kram Johanna

Foto grejor!

Första bliden, Canon objektiv 50mm med 1.8 i skärpdjup.
Extension rings tre stycken, ju tjockare desto närmare kommer man det som man ska ta kort på. De sätter man först på kameran och sen sätter jag på canon objektivet. Man måste zoma manuellt eftersom autofokuset inte riktigt funkar när man ha på ringarna.
Andra bilden: Samma canon objektiv som på förra bilden.
Nissin blixt, Ääääääälskar den! Man kan ställa in hur ljust det ska blixtra. Det syns inte jätte bra men den orange lampan visar hur starkt den ska blixtra. 
Tredje bilden: Min ääälskade kamera! Det är en Canon EOS 1000D. Helt fantastisk! Eller jag det är inte den mest avancerade av canon kameran men den duger för mig! Jag skulle önska att den kunde filma men det kan inte alla. Haha
Fjärde bilden: Sigma for canon 18-200mm. Det objektiv som jag jag tar det flesta bilder med. det är också solskyddet, eller vad det heter, som hör till kameran.
Femte bilden: Mitt stativ! Finns inte jätte mycket att säga om det men jag tycker om mitt stativ.
Jag har också en oootroligt fin hemma gjord reflexskärm  som jag inte han ta någon bild på. Men nu vet nig vad jag har hemma i kamera väskan!
Kram Johanna

Bara sådar...

NEJ!! Hela arbetet i hemkunskap och idrott är borta! Det som skulle vara inne idag, det som våra betyg sätts på. Datorn har raderat allt innehåll i filen. 2 veckor, helt borta. Vi har till på onsdag att göra om allt. Då måste det vara klart.

Jag ska bara dö en stund nu...

Kram Linnea

Fridaaay!

Handledning, hemkunskap, SO. Tre lektioner. Tre helveten ska kanske också till. På handledningen ska jag försöka dela ut informationspapper som ingen vill ha. Jag är "arangör" för vår klassresa (fel ord men jag är den ända som gör något lixom, de andra vill bara åka med) så papprerna måste ut. Idag ska jag dock bara jobba 50%, haha, nej men André ska hjälpa mig. Phew! Hemkunskap sen är sista lektionen för ett grupparbete och min grupp är inte klar utan kommer att få skriva tills fingrarna brinner... SO, behöver jag säga mer? Jo PROV, såklart. SO-PROV! Gaaah!

Men sen får jag gå hem, längtar tills det momentet av dagen.

(blogg.se laggar, det går inte att lägga upp bilder)

Kram Linnea

Ingen träningsvärk!

Åhh! Jag har alltid sån träningsvärk i ryggen efter afrodansen men inte idag! Ååå så härligt!
Kram Johanna

Ont i knäna, inte kul..

Jag får alltid ont i knäna efter afrodanspassen, men idag är det något värre. Troligen gav kombinationen av MMA med Kevin och 20 minusgrader inte de bästa förutsättningarna..


Jag har finaste bilderna från idag när pojkarna ivrigt med pipiga röster diskuterade WoW och tryckte ihop sig typ 7 pers kring en liten dator där de kollade på de nya "haxade" figurerna. Tydligen så släpps ett nytt WoW-spel den 7:e december. Åh, jag längtar!
"Oh shiet, fatt hax asså, men nej nej, det där passade så inte en priest jö!"
-9A

Kramar Linnea

Let's dance!

Om en timme är det än en gång dags att dansa med bästisen! Det blir bäääst!
Hanna bad om ett inlägg med min foto utrustning, så det får jag fixa. Det kommer imorgon pga SO prov imorgon...
Nu ska jag hjälpa min bror och sen ta mig till bussen.
Kram Johanna

1a december i 10 min till

och tur var det att jag då upptäckte att jag glömt att öppna min chokladkalender!


Min kalender! Idag fick jag ett tåg!

Kram och god natt, Linnea

Grey´s anatomy!

Humöret har lugnats, och Linnea sitter i telefonen och Grey´s anatomy. Myyyyss!
Kram Johanna

In a hurry!

Ska slänga mig iväg till Mikael Elias Sollentuna om 2 minuter men jag tänkte bara visa att jag inte glömmer bort er. Berättar om vad som har hänt idag sen.

Jag vill också nämna att jag ÄLSKAR min bästa vän Johanna. Hon är den finaste som finns och jag kommer aldrig att kunna beskriva hur mycket hon betyder för mig. JAg älskar dig gumman!

Kram linnea

DU förstår ingenting!

Ahhh! vissa människor vet inte var gränsen går förän de själva utsätts! Idag tillexempel! Gaaahh! Tycker inte om dig! För idag gick då så långt över gränsen man kan gå!

Johanna

Skola om 5!

Och 20 minus ute! Jag skulle gråta om jag inte visste att tårarna skulle frysa till is så fort jag gick ut..

Kramar Linnea

RSS 2.0