Och min dag,

började kl 10 då en av båtgrannarna knackade på och ville se båten. Efter att ha visat honom runt (jag gömde mig på aktertoaletten i pyjamas) så fick vi slänga i oss frukosten för att hinna byta om innan han som sålde båten till oss (värsta sortens äckelgubbe) kom för att se hur de första veckorna hade gått (varför? Har har inget liv?). Sen fick vi packa medan han satt på en av köksstolarna och pratade med sig själv och drack kaffe.När han äntligen gick så var vi klara på tio minuter och kunde åka hem. Äntligen!
Hemma så konstaterade jag att jag inte hade några rena kläder så jag klippte lite snabbt av ett par jeans och snodde en tröja av mamma. Sen ringde jag Maria och efter en lång shoppingrunda i Helenelunds Centrums ICA-butik (där Maria tappade varenda shampoflaska i golvet) så satt vi hemma hon henne och såg på "Percy Jacksson".
Ikväll har jag bokat biljetter till Inception. Jag, Anton och Venus ska gå på bio imorgon! Wohoo!
Nu ska jag tvätta kläder så jag inte måste åka naken på konfan!

Kramar Linnea


Vätö, Norrtälje

"YES!!"
Så sa Johan när båten låg stilla vid hamnen på Vätö där vi har vår permanenta båtplats. Kvällen och natten kommer dock ändå spenderas i båten med att packa ihop. Men det känns väldigt tröstande att huset i Sollentuna (det torra, varma, bekväma huset med en riktig dusch) bara ligger en dryg timme bort. Eftersom vi har land-el (alla som har båt förstår värdet av det (hallelulja!!)) så ska vi ha lite fredagsmys så jag och mamma åkte in till något litet lokalt ställe (med BIL) för att handla. Där ska det göras ett stopp imorgon på hemvägen och jag ska får köpa ett tio-tal skvallertidningar (stor skillnad på nonsens på datorn och nonsens tryckt på papper (haha)). Tror aldrig att jag har sett ett så stort utbud förut!
Nu ska jag hjälpa kära pappa med middagen.

Kramar Linnea

Nolifers?

Ja en sak vet jag säkert och det är att jag inte kommer att klaga på Johanna för att hon uppdaterar dåligt när hon är ute med båten i framtiden.
Det är faktiskt jättesvårt att komma ihåg när man har fullt upp hela tiden. Det får mig att undra lite över, till exempel, Blondinbellas och Kenzas liv. De bästa bloggarna/bloggerskorna borde ju vara de som inte har något liv. För om de skulle vara så upptagna som de uppger så borde de väl inte ha tid att blogga 7 gånger om dagen? Eller är det så att de skriver varannan timme med inlägg så som "Är sugen på makaroner." eller "Guud jag har inget att göra!"?
Jag kan självklart inte veta exakt för jag följer inga av dessa bloggar regelbundet. Men jag säger såhär mycket, om de kan blogga så mycket och ändå hålla det intressant och varierat så är de mina största idoler (*blinkblink)!

Kram och hare såbraa!
Linnea

Båten igen

Nu sitter jag i båten igen. Mysigt skulle man kunna säga. Men jag verkar ju vara ensam om att tycka om båtlivet *host Linnea* (men det hoppas jag ändras snart!). Men vi är på väg, jaadu vart ska vi? Jag vet inte faktiskt, men jag tror vi ska träffa Ida och Karin där. Det blir kul!

Kram Johanna


Gothia!Nu är jag hemma från Gothia. Bilden tog jeg på invibgningen på Ullevi. Vi hade massor av kul på Gothia. tyvärr blev det ingen bra plasering för oss men vårat lag 1 kom 3:a. Tyvärr orkade jag inte släpa runt på kameran halatiden så det blev inte så mycket bilder.
I kväll eller i morgon åker vi till båten igen. Men jag ska försöka hålla uppe bloggningen i veckan.

Kram Johanna

Ursäkta så mycket.

Jag och Johanna har visst varit väldigt dåliga på att uppdatera på sistone.
Jag kan förstås bara skylla ifrån mig åt mig själv, men det tänker jag göra!
Min familj är numera båtägare och de senaste dagarna har vi guppat runt i stockholms skärgård i en 42 fots Grand Banks. Tyvärr har vi varit i den norra delen av skärgården, och eftersom att det inte funnits gästhamnar med el, och batterierna som följde med båten var så dåliga, så har jag inte kunnat använda datorerna förens nu.
Dessutom så ska jag ta upp också att mina senaste dagar har omgetts av en gråmulen dimma. Båtlivet är inget som jag någonsin har velat ha och jag har svårt att anpassa mig. Jag tycker inte om att vara på en båt och går mest runt och är deprimerad hela tiden.
Just nu däremot är livet rätt så bra. Internet är uppkopplat, vi ligger fast vid land hos kusin Tyra och Muster Ulrika, jag och Tyra äter bullar och någonting händer!
Japp men nu tjatar Tyra om att få bada så jag får väl byta om och bita ihop då.

Kram kram, Linnea

Goddag och adjöss

Förlåt förr lite blogging!
Nu har jag packat om och drar vidare till Gothia!

Ha det bäst, flodhäst!
Kramar, Joahnna


Shopaholic!

Hela jag bara värker efter att få köpa nya kläder! Har typ panik! Ärligt talat, hela det här året har jag slösat grymt mycket med pengar och nu är jag pank. Men, idag är jag barnvakt så att mina föräldrar kan åka och inspektera (rätt ord?) båten vi troligen kommer att köpa. Barnvakt=pengar! Om det blir båtaffär får jag dessutom pengar (en muta) för att följa med. Sen när jag får löning (barnbidrag) den 27 så borde jag klara mig ett tag till.
12 dagar kvar! Jag klarar det här.
Typ,

Kram Linnea


Storsten

Här kommer lite bilder från storsten!
Kusiin Tyra!

Finaste sommarblomman! Hela jag blir glad av prästkragar!

En av måsarna som har ett permanent bo på den stora stenen. I år hade de även två småsar (måsungar) som precis har lärt sig att flyga.

Här ser man då ett av husen (den lilla stugan min familj bor i ligger till höger. Det stora huset är mormor och morfars) och den stora stenen. Pretty big, huh?

Nu ska jag se ett avsnitt Desperate Housewives med mor och far.
Hörs imorgon!

Kram Linnea

Changing plans

Jag är HEMMA!
Gud vad skönt! Sitter i min egna säng med ett trådlöst bradbant och jag behöver inte bry mig om någon annan.
Jag ska leta upp min gamla kamerasladd sen (glömde min nuvarande på storsten) och lägga upp lite bilder.
Nu ska jag spela The Sims 2 men min lillasyster. Superkul! Framförallt eftersom att alla gubbar hon har skapat heter Rahm och i varje familj finns minst 1 Linnea. Är man lite idol på något sätt?
Haha, blog yaa later.

Kramar Linnea

Åhhhå riiing ring!

Sitter och tittar på Allsång på skansen med familjen (mormor och morfar och OlleoErik (ja vi säger så som om de vore en person, hemskt va?) räknas in i det begreppet just nu.).
Idag var det varmt! Som om det vore någonting nytt. Har legat på strandenn med lite bättre humör idag i alla fall. Nacken gör inte lika ont längre och jag har till och med fått se en av de dåliga komedierna jag köpte igår. Den var just det, dålig, typisk amerikansk kärlekskomedi. Men livet känndes ändå lite bättre av efteråt.
Japp, nu ska jag ägna Anders Lundin lite uppmärksamhet.

Kram Linnea

Erik Grönwall i Öregrund!

Tjoooohhoooo värsta bästa! Haha, nä men vi har i alla fall varit och kollat på Erik Grönwall som spelade nära hamnen. Det var rätt kul. Men det tog en otrolig evighet att komma där ifrån sen. Alla skulle ha foton och autografer (tror det stavas så). Med alla menar jag också Fredrik, Wilma, Wictor och Anton. Så då tog det längre tid. Men men det var kul.

Haha här kommer han emot mig eller där jag satt. Haha och jag älska minen på hon brunhåriga.

Kram Johanna

Hej jag heter Linnea,

och jag har ONT I NACKEN!!
Gah! Idag har det varit 25 grader ute men min nacke har gjort för ont för att jag ska kunna bada och krämen (typ zon) gör att jag inte får sola. Jag har därför hela dagen gått runt med kofta och halsduk!
Nej, dålig dag helt enkelt så nu ska jag gå och sura framför en av de dåliga filmerna jag köpte för 30 spänn idag på Dollar$tore.
Hoppan ni har det bra i alla fall.

Kram Linnea

Helgen

I helgen har det inte blivit mycket bloggande från min sida. Men schemat har varit totalt fullproppat. Vi har ju varit hos familjen Hansen och där har vi badat, lekt, åkt vattenskidor (eller inte jag men de vuxna och fredrik kom upp på dom i morse också) åkt ring, plockat smultron och ätit massor av god mat. Nu är familjen och Hansen barnen på väg till Öregrund, där vi träffar Johan och Anette. Men gud så varmt det är! Jag Wilma och Anton sitter  och gömmer oss för solen och men öppna fönster så det fläcktrar.

Ha det bra, Johanna


Hem igen, nej, inte hem..

Ska åka med Jonte och Ylva till Storsten igen om en stund. Längtar redan hem lite.
Vaknade imorse med värsta nackspärren! Så jag har bara sett vad som pågår på min vänstra sida hela dagen. Men jag och tyra var nere på stan en stund så jag köpte mig en varm halsduk som hjälper lite. Dessutom så har jag i helgen köpt ett par skor och ett par ringar. Jag får visa upp dem här sen när jag har min egen dator och kan ladda upp bilderna.
Jahopp, dags att göra sissta rycket och packa ihop.

Kram Linnea

Hem igen, nej, inte hem..

Ska åka med Jonte och Ylva till Storsten igen om en stund. Längtar redan hem lite.
Vaknade imorse med värsta nackspärren! Så jag har bara sett vad som pågår på min vänstra sida hela dagen. Men jag och tyra var nere på stan en stund så jag köpte mig en varm halsduk som hjälper lite. Dessutom så har jag i helgen köpt ett par skor och ett par ringar. Jag får visa upp dem här sen när jag har min egen dator och kan ladda upp bilderna.
Jahopp, dags att göra sissta rycket och packa ihop.

Kram Linnea

Morgonpigg som få!

Godmorgon godmorgon!
Eller, ja. Jag vaknade ju redan vi 11 och petade på Tyra som vägrade gå upp. Så jag är ju helt klar nu och får vänta medan Tyra duschar och klär på sig.
Ikväll är det Eclipse som gäller! Vi har bokat fram och tillbaka så många gånger att jag inte vore förvånad ifall att bokningen blivit struken för att vi krånglat så mycket. Men nu har vi 4 biljetter till 2 olika föreställningar bokade på 5 olika telefonnumer vid olika tilfällen. Men nu är att rätt och så fort Olivia ringer och säger att tåget från Stockholm rullar så går jag och Tyra och hämtar ut rätt biljetter. Klockan 18:30 eller 21:15 ska vi gå.
Nu ska jag sätta mig i Tyras rum och planera för dagen. Eller gå ut och undvika Tyras 16åriga finniga granne som är lite föör vänlig...
Have a nice day!

Kramar Linnea

Tura muran!

Sitter i fina Kusin Tyras rum och hon läser över axeln allt jag skriver (kolla hennes blogg här)!
Ikväll ska vi grilla, vad vet vi inte än, men hur mysigt är det inte att grilla?!
Nu ska vi gå ner och hälsa på gästerna!

Kraam, Linnea


Rock 'n Roll!

Haha, gävle har tydligen en pågående rockfestival som mina kusiner Tyra och Olivia har tänkt att besöka och undrar om jag vill följa med. Och varför inte? Dessutom så ska de imorgon kväll gå på bio och se Eclipse, och den har jag ju bara sett en gång förut!
Sen vore det en bra anledning att få komma ifrån familjen ett tag. För mycket tid tilsammans kan bli rent av farligt.
Solen skiner och vinden har avtagit något så jag tror att jag ska gå ut och sola en stund nu.

Kramar Linnea 

Mat

Vi är fortfarande i Grisslehamn men snart lägger vi låss och åker vidare till Lite utanför Östhammar. Där bor nämligen familjen Hansen som vi ska till. Vilket förövrigt är Linneas grannar. Men först ska vi äta mat.

Kramar Johanna


Finally!

Min tur att få koppla upp mig med morfars abonemang! Det vi hade med oss funkade inte här ute och de andra tog inte ens med ett. Så alla har turats om. Beroende man är av internet egentligen.
Vi har inte gjort så särskillt mycket här. Vi började med att besöka Bää's (gammelmormors) grav. Sen hade vi ett litet äventyr då morfar tappade en 6kilos lax i vattnet vid båtplatsen och tilslutt fick pappa dyka i efter den.
Dagen har avslutats med middag, kräftor, kaffemys och scooby-doo film med lillebror.
Mysigt värre, typ..


Pappa med en STOR fisk. Blääää.., huh!

Kram kram, Linnea

Grisslehamn

Nu befinner Johanna sig i grasslehamn och äter körsbär. Även jag kan beskylla att jag inte har bloggat på dålig teckning. Jag försökte facktiskt igår men då sa den bara "TECKNING SAKNAS". Men nu är jag också tillbaka.
Idag åkte vi från Arholma till Grisslehamn. Vi har hunnit fika på ett kafé, tittat i små bodar, köpt bröd termometer en håv och nåt mer och bredgott! Vilken lycka! Jag och Fredrik har ochså testat fiske lyckan vid bryggan. Resultatet blev en lite abborre och tre spig. Men snart ska vi nog spela äventyrsmimigolf. Kul!

Kramar Johanna

Mitt liv i en resväska

Packa, packa upp, packa, packaupp, packapackuppkjndösvn... Jag har inte ens börjat packa upp resväskan men nu är det dags att packa nytt. Stört..
Kom hem för en stund sen, jag var med Maria på eftermiddagen. Vi gick till SollentunaC och gick in i biblioteket, där finns sjuukt mycket böcker! Jag brukar aldrig gå dit egentligen, jag köper oftast böcker för att jag hatar att lämna tillbaka saker. Sen gick vi hem till Maria och till ICA som ligger där. Där köpte vi slush och glass och försökte överleva värmen!
Men nu ska hon repetera med Marcus och någon annan kille som hette Micke tror jag. De ska ha ett framträdande inne i stan om någre veckor.
Exiting exiting.

Kramar Linnea

Storsten

Egentligen heter väl ön typ Stora stenskär, men det är för jobbigt att säga. Hur som helst så ska jag dit ikväll. Ett spontanbeslut från mina föräldrars sida och jag måste säga att jag är måttligt glad över det breslutet. Självklart vill jag dit. Men jag hade hoppats på ett par dagars lugn först, borta bra men hemma bäst lixom. Dessutom så hade jag velat träffa lite vänner.
Storsten är för övrigt en pytteliten (seriöst, där finns bara 3 hus..) ö i söderhamn, skärså, där mina morföräldrar har ett sommarhus. Ön består helt av sten som troligen har lossnat ifrån det gigantiska flyttblock som liggen på ena hörnan av ön, den hörnan där vi bor.
Altså så är detta inte den mest sociala platsen, inte heller skärså är så socialt med sin pensionärsturism. Där finns en kiosk som heter Albert, en resturang mittemot som heter Albertina och 100 meter bort ligger ett glasbruk med 2 anställda (halva befolkningen??), sådär skärså i ett nötskal. Jag skulle gissa att det finns mellan 100 till 200 hus och omkring hälften är sommarstugor.
Sen har vi Söderhamn. Där kanske det går att ha ett liv, jag vet inte. Mormor och morfar är sällan så glada att skjutsa mig dit och bussar går det inga. Jag vet att där finns en 150 meter lång gågata med lite lokala butiker. Det vill säga: de har inte ens en H&M affär!
En subway har de iallafall och där brukar jag dränka mina sorger i 10 kronorskaffe.
Jaja, jag antar att jag måste packa då.

Ciao, Linnea

Rrrrrriiiiiiing, rrrrriiiiing!!!!!

Morrrrrr, telefonen har verkligen ringt hela dagen coh av någon anledning så får jag alltid svara och koppla vidare, idag oftast till Johan såklart. Så min tupplur blev inte längre än såhär.. Men jag hann åtminstone andas lite.
Juhupp, städning som gäller då.

Puss och kram, Linnea


Pust!

Nu har de sissta gästerna gått och jag ligger på mage i sängen och dör lite. Skönt att äntligen få skruva ner leendet. Jag tror att jag ska powernapa en stund innan det är dags att städa.
Usch, städa..
Nej inga negativa tankar. Istället ska jag sova till tanken på alla kakor och bullar som blev över idag. Mums!

Kram kram, Linnea

Ja må han leva!

Lillebror Johan fyller 12 år idag! Han har blivit så stor och men den nya åldern har han lovat nya beteenden. Bland annat så måste stora pojkar städa så han föreslog att han skulle städa hela huset lite senare, vi får väl se hur det blir med det.
Ja, men nu är det bara att jobba på. Släkten kommer klockan 14:00 och innan dess bör huset vara städat och tårtan bakad! Jag måste gå ut och plocka jordgubbar!

Grattis brorsan!

Kramar Linnea

Heej älsklingaar..

..hoppas att ni kan förlåta min frånvaro. Jag skyller på resor, brist på duglig internetuppkoppling och ehm, ja typ slarv..
Men nu är jag tillbaka!
Om det aldrig framgick så har jag varit i Tyskland sedan i onsdags på en shoppingsemester. Tyvärr så brände jag alla pengarna på torsdagen fast tur var det! Fredagen var så varm att vi började undra var på jorden vi befann oss! På fredagen kom även familjen ner och lilla Kajsa höll ju på att döö i värmen. Inte blev det bättre då vi promenerade tillbaka till hotelet och fick veta att detta bara var ett smakprov på ca 30 grader, dagen efter var beräknad till ca 36 (!!!) grader! Som tur var så hade vi med oss badkläder och  Lübeck (staden vi bodde i första dagarna) ligger nära kusten.
Badsemester i tyskland, hur låter det?! Norra tyskland dessutom!
På lördag eftermiddag drog vi vidare till staden Wissmar moch hotelet "Der alter Schweden" (den gamla svensken). Wissmar var tydligen tyskt till i början av 1900-talet och de var väldigt stolta över det. Lördagkväll blev stadsvandring och söndag mer bad på ett ställe som hette Whonnemar. Det var en typ av äventyrsbad och jag och mamma åkte troligen historiens mest failade åk i en av vattenrutchbanorna. Jag har blåmärken överallt!
Imorse åkte vi tillbaka till Lübeck och gick en stadsvandring även där innan vi åkte till flygplatsen och drog hem.

Här är två av Lübecks kända torn.

Japp, dåså, nu är vi tillbaka på rätt kurs! Jag lovar att blogga ordentligt nu.

Kramar Linnea

Utanför Möja

Idag lämnade vi Jolpens brygga och har landat i en naturhamns ö vid namn Storö. Vilket passar utmärkt eftersom vi har en Stor(ö)ebro båt. Haha. Nä men här är det riktigt härligt och vi har mysit vid grillen med marsmallows och batat från badbryggan. En riktigt härlig sommar kväll alltså!

I och för sig är ingen av båtarna vår men ändå!

Johanna


Båt!

Ja nu sitter jag i båten igen, men jag sitter just nu och gömmer mig för solen i sittbrunnen. För guud vad varmt det är! Man får nästan solsting av att bara titta ut i solen. Hmm.. Ja, jag ska nog leta upp en kaka.

Kram Johanna

Bikinin

Anonym om pic's:
johanna: vart e din bikini köpt??


Svar:
Jag vet inte vilken du menar men båda är från Cubus. Tror dom kostade runt 200 kr per bikini. Hoppas det var ett bra svar.

Packa!

Ikväll blir de båten igen! Så nu pckar jag förfullt! Eller jag har precis stängt min väska. Jag blir borta i två veckor. men internet ska ju finnas i båten så. Men jag behöver fortfarande tips om sommriga låtar.

Vi hörs Johanna

RSS 2.0