Barnängeln!

Jag är med och tävlar i deras fototävling, skulle vara kul om ni kunde lägga en röst på mig eller någon annan där :) Klicka här för att komma dit.

Kram Johanna


Grönaluund!

Dagen har tillbringats på grönan med Sofie, Malin, Hedda, Pau och Maria! Grymt kul! Hahah Men gud vad vi är fega.
Kram, Johanna

pic's



Bilderna får tala för sig själva.
Johanna

Sommar låtar!

Jag behöver tips på bra sommriga låtar! Är aningen trött på min musik så behöver tips! Skriv gärna en låt eller två som tips i komentar! :)

Johanna

Inte mycket...

... blogging i helgen. Ajdå. Men internet i båten kronglade och sen hade jag inte tid. Men men, jag har ialla fall haft kul i helgen och det hoppas jag alla andar också har haft. Jag har lärt mig lite hur man seglar men båten höll på att välta men det är en annan historia.. Haha, men vi måste segla igen Jessica! Det var otroligt mysingt när det inte luta som sjutton! Haha men kul var det.

Kram Johanna

Båååt

Nu sitter jag i båten. Trevligt värre! Inte mycket att säga. Tror vi ska sätta på en film om det nu blir något av det. Men men...

Puss och Godnatt om vi inte hörs lite senare, Johanna

Snurr snurr

Ja, pappa fick rycka ut som akut stjussare till Centralen där vi har lämnat Mickaela. Det blev lite snurrigt för igentligen skulle morfar stjussa men han tog fel på tiden. Men det ficksade sig ju i alla fall.
Nu ska jag ta och börja packa alla grejer jag behöver ha med mig till båten. Viklet jag inte har börjat med än... Ajsikenbajsiken Johanna! Vi åker hemifrån efter lunch någon gång. Vi kommer ha med oss internett så någon bloggning ska det nog bli.

Ha det bra, Kram, Johanna

Mmmmmm, choklaaad...

Nej men jag blev fett sötsugen och jag funderar på att baka (kanske fel ord "röra ihop" är det bättre?) lite chokladbollar. Kylde kaffe tidigare idag för att göra islatte men det blev ju massa över.
Det är alltid så irriterande, för man kommer inte på att det ska vara kaffe i chokladbollar förens det ska i och då måste man koka kaffe, och kyla det och det tar typ en timme! Men nu är ju den delen redan klar så.

Imorgon ska jag åka ut till Muskö. Jag och syskonen åker med Johans färdtjänst vid 10:00 ungefär och Mor och Far kommer sen till kvällen. Skönt med en dag då vi får sola och bada innan midsommar. Midsommar är nämligen ingen semester. Nej nej, man ska upp före 9, vara klädd, sminkad, och viktigast av ALLT, kransen ska sitta på huvudet klockan 10:00 då gästerna kommer.
Just kransar är något vi alltid har jag och min syster. Vi är de enda på Muskö som har kransar beställda från en blommaffär, eller blommtant snarare. Andra har också kransar men den mer charmiga sorten gjorda av björkris och sånt. Det ser jättesött ut men jag har varit upklädd i gulblått och midsommarkrans i så många år att jag inte kan tänka mig något annat. Sen ska man le och ställa upp på bilder.
Hade tänkt att ladda upp en bild från när jag var liten, man det funkar inte. Någon som vet varför?
Jaja, strunt i det.

Kram, Linnea

Det är för fint väder för att vara inne idag,

så jag drar för gardinerna en stund nu. Har varit ute sedan klockan 11 och nästan bränt mig i solen! Nu ska jag bara sitta inne och vänta på att brännan ska synas (det blir bara typ rött för mig till huden fått vila i någon timme, då blir det brunt). Men tro inte ska jag sitta på stand by! 
När jag var ute så plockade jag i trädgården, bland annat utanför mitt fönster. Som jag tidigare har sagt så bor jag på bottenvåningen och jag använder mitt fönster lite som en andra utgång. Men det är ganska bra insyn dit, trotts att det ligger på baksidan. Därför så ska jag dra igång det bortglömda projektet där jag ska insiktsskydda och göra det till min egen plats i trädgården.
Så nu ska jag sätta mig med papper och penna och planera. Just nu är jag lute sugen på en vägg av spaljéer täckta med grönblomm och aklejor, och kanske man skulle blanda in lite tyg och draperier på något sätt. Vet någon om ÄntligenHemma har en tipswebbsida??
Vi får se hur det går, måste ju övertala mamma och pappa också..

Kram kram, Linnea

Kläder!

Jag, Mickaela och bror har börjat dagen med en runda i Sollentuna C. Detta fick jag med mig hem:

Trorsor från gina och shorts från HM

Hudd från Cubus T-shirt som ska vara ljusblå från HM
+ ett par vita tygskor

Hahah det blev knas med bilderna.

Nu blir det träning.

Kram Johanna

Jag fick också ett brev!

Ja våran underbara gudrun skickade ett fit brev till mig också! Mitt började likadant men istället för det där med anton så stog det:
... och att du förtsätter skratta och vara glad varje dag, så som jag kommer att minnas dig! Kram Gudrun.

Hoppas att du har det bäst Gudrun!

Kram Johanna

Brev från ovan,

eller åtminstone från Gudrun våran kära handledare som i år gick i pension. Det blir lite sorgligt att gå igenom sissta året i högstadiet utan henne, för hor var inte bara vår mentor, hon var vår vänn också. Men idag känns allt lite ljusare för när jag kom hem så fick jag post av pappa. Ett litet litet brev, size halvt a5, adresserat till mig med an mycket välbekant handstil! Jag visste att andra hade fått sånna här brev också, alla i klassen fick ett, och jag hade räknat med den enkla phrasen "Tack för korgen," eller vad det nu var vi köpte till henne och kanske ett "Lycka till!" . Och så började även brevet men det slutade med linjer direkt riktade till mig.
Mitt brev löd följande:
Ett stort och hjärtligt TACK till dig Linnea för den delikata korgen jag fick från er i klassen. Hoppas att du har ett skönt sommarlov, och fortsätt att reta Anton! (ja det stod så!) Men håll koll på dina nycklar! Kram Gudrun.
Fint va!?
Gudruns ersättare har ganska stora skor att fylla altså, låt oss hoppas att hon är storfotad...
Haha,

Kram Linnea


Fullt möjligt.

Det är faktiskt nu brvisat att man kan sova med en laptop som kudde, och en energiskt pipande väckarklocka är inte så svår att ignorera, när man tror att det är ens egen hjärna som spelar en ett elakt spratt.
Tänker inte gå in på detaljer, jag har haft väldigt kul de senaste 30 timmarna och inte haft tid att sova. Så nu ska jag sätta på någon musik med helt omöjlig rythm att sommna till så att jag får ett par vakna timmar till innan bedtime. Man ska leva på natten inte dagen. Eller nej, tvärtom!
Pippipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipipip, Zzzzzzzzzzzzzz...

Kram Linnea

Kusinvitamiin

Nu sitter jag här och vävtar på att morfar ska komma och stjussa (haha hur det nu stavas) till Centralen fär vi ska hämta upp Mikaela. Senare åker vi till grönalund. Trevligt trevligt. Det blir ju första gången för mig i år. Men vad rekomenderas att åka i år?

Puss Johanna


Jag me!

Haha, det verkar som om vi gör ungeför samma saker idag jag och Johanna. Jag har nu städat klart och bakat en kaka som ska ätas efter middagen. Och gissa vad. Nu ska jag sätta mig och läsa en stund och bara ta det lugnt. Haha! Kanske sätter mig på balkongen och suger i mig lite sol. Om det inte är för kallt bara.
Jag skulle torka av kaklet i mitt badrum för en stund sen och när jag stod i duschen lyckades jag snubbla till och stöta emot min något ovanliga duschkran (den är formad som en delfin och huvet är lixom kranen) som väldigt lätt går på. Det resulterade i att duschmunstycket fick ett eget liv och jag blev totalt nersprutad av iskallt vatten! Så jag får städa bardrummet på nytt imorgon och kläderna hänger nu på tork.
Jaja, man kan inte lyckas varje gång!

Kram Linnea


Klar!

Så städningen är  stort sett klar bara damsugningen kvar, men det väntar jag nog lite med... Tror jag ska baka mig något gott nu eller nåt och sen sätta mig med en god bok. Hahah.

Kram Johanna

Monday morning!

Eller vänta?
Kanske inte morgon men men. Precis som Johanna så ska jag städa upp lite idag. Rensa lite i garderoben kanske. Mm, får se vad som händer sen.

Kram Linnea

Fynd!

Ja nu har jag städat min bokhylla och mitt skrivbord. Så nu måste jag ta en matpaus. Men man kan ju säga att jag har hittat både det ena och det andra medans jag har städat. T.ex. ett gammalt band från Gothia för 2 år sen... ja... Haha men jag har också hittat mitt Åland halsband som jag fick av min pappa för 3 år sedan tror jag!
Kram Johanna

Städa..

Ja, imorgon kommer min kusinvitamin. Så idag ska jag städa och bara ta det lungt i myskläder och med bra musik i högtalarna. Men nu tillbaka till städningen så hon kommer in i mitt rum i morgon. Haha nä så stökigt är det inte. Vad ska andra göra idag då?

Kram Johanna

Kvällsfika

Johanna skulle gå och lägga sig tidigt ikväll för att komma tillbaka till verkligheten lite. Vilket är bra, för då är hon glad imorgon, och tråkigt. Börjar suga i magen efter att få göra något kul! Får hitta på något i veckan. På fredag är det iallafall midsommar och DÅ ska vi ha kul tjejer!! Men nu sitter jag hemma och undviker VM. Just nu med en kopp kaffe, en bulle och en bok (som värsta nolifern!). Laddar inför bio den 29:e!
Tat' lungt så hörs vi imorgon.

Kram Linnea

Lekparken

Här kommer fina bilder från lekparken.
 
Linnea i snurrsaken

Haha

:)

Hemma

Nu har jag gått hem till mig igen. Johanna har lovat att lägga upp lite fina bilder senare. Jag får väl kolla om någon timme, och se om jag måste ringa och tjata på henne.
Ja, så sen jag kom hem så har jag inte direkt hunnit med något. Kom ner i mitt rum och hittade ett brev från syster. "Hej Lenia. Du är vädens besta sotorasyster! Jag elskar dej." Sött va!
Och Johan hade nått att visa också! Jag berättade ju förut att min bror har ett handikapp (downs syndrom), så vi har ansökt om att få färdtjänst åt honom. Det skulle betyda att han själv kan åka iväg till ställen vi andra åker buss till (Johan klarar inte riktigt att åka buss själv). Jag och Kajsa får också följa med som syskon vilket gör att vi kan åka runt fritt i sthockholms län, och därmed kan vi ta oss ut till muskö när vi vill. Det har vi såklart kunnat förut också fast med tåg, men ibland bjuder sånna resor på lite mer äventyr än väntat.


Stolt bror med "körkort"!

Nu måste jag gå och läga middag.

Kram Linnea

Äntligen tilsammans igen!

Johanna är tillbaka!! Äntligen! Och hon är allderles för brun!

Bröllopskortegen igår var jättefin med hur många hästar som helst! Vi läste på aftonbladet.se igår att det var närmar 80 stycken! Kronprinsessan var så vacker brevid sin alderles egna prins. Lägger upp bilder lite senare.

Såå, nu sitter en blek Linnea i Johannas säng och skriver. Känns bra att äntligaen få ha någon att prata om sjuka saker med! Faast, ja kanske mer normalsjuka saker.. Det riktigt random har jag redan klarat av den här veckan med Venus.

Ja Linnea vi har ju varandra, så vi kan leka bulleribulleribock tillsamans. Det har jag saknat när jag var i Tunisien.. Haha. 

Texten nedanför är skiven ord för ord, vartannat Linnea vartannat Johanna.
Nu så ska vi gå till en rolig lekpark med Johannas roliga (Johanna failar på det här hon bara drar ut på allt!) kamera! Vi kommer ta många fina bilder i dag när vi är i lekparken. När vi kommer hem så ska vi äta GLASS!! Vi ska också lägga in de fina  bilderna på bloggen :)

Mycket bra! Då har vi en plan!

Se yaa, kram Johanna och Linnea

Lite mer om Tunisien

Vi bodde på Radisson BLU i Djerba. Det var ett jätte fint hotell.

Hotellets ingång.

Hotellet från poolsidan, natt.

På stranden kunde man träffa både sjalförsäljare och kameler. En dag var vi som jag sa ute och red i solnedgången. Det var faktist grymt coolt. Men eftersom jag aldring har ridit ensam på en häst förut så var det lite läskigt. Hästen jag red på tror jag hette Zisaar och den var också kär i en åsna... Så när vi red förbi den så ville min häst springa dit. Men eftersom jag var så konsentrerad på att sitta kvar på hästen så såg jag inte mycket av den. Vi red ochså på stranden och den envisa hästen ville inte göra som jag sa! Men när hästen ägare förstod det så red han bredvid och hölli min häst. Haha.

Jag på den åsne älskande hästen, Zisaar.

Mamma som är coollugn på sin häst. (Dålig bild för det är inte lätt att fota när man sitter på en häst)


Jag pappa Fredrik och de två häst ägarna, Vilo paus.

Ja det var det jag orkar skriva nu om den fantastiska ridturen. Mer blir de nog senare om marknade t.ex.
Puss och Kram Johanna

Johanna är hemma!

Ja, nu är jag hemma från Radisson BLU, Djerba, Tunisien. Tunisien var otroligt härligt. Mad massor av sol och bad, mini shopping och hästridning(!). Ja vi red faktiskt. Vi var också inne i Houmt Souk som är staden i Djerba och fick med oss lite krimskrams och en, nej två mattor.
Men jag hade tänkt berätta lite mer om vad vi gjorde när jag har hunnit ladda in bilder, det blir ju lite roligare att läsa då.

Kronprinsessans bröllopskortege!

Japp, dit ska vi, jag och mamma, tidigt imorgon. Klockan ställs på 7:00 och vi tar tåget som går 8:10. Sen är det bara att vänta. Bröllopet börjar 16:30 (vi kommer att spela in vigsel på tv hemma samt följa live på pappas iPhone), och det ska vara precis som ett vanligt bröllop och håller väl på i en timme ungefär. Sen börjar den ganska långa kortegen som går runt slottet, bort förbi dramaten, kungsträdgården och sen ut på vattnet innan den återvänder till storkyrkan i gamla stan.
Kommer troligen inte att blogga imorgon förens jag kommer hem men jag lovar att ta mycket bilder!
Sov gott,

Kram Linnea

The Twilight Saga

Jag hittade ett blogg tips på blogg.se startsida. Det är linneaamandawikman som har lagt upp en lista i sin blogg och svarat på frågor om vad hon tycker om The Twilight saga. Så jag följer hennes exempel och gör helt enkelt likadant! OBS!! Om du inte har läst böckerna kan detta innehålla spoilers! (Johanna, det betyder att du inte får läsa)

Twilight / Om jag kunde drömma:
1. Favorit karaktär i boken/filmen? Bella Swan 
2. Bästa scen i boken/filmen? Bella och Edward på ängen!
3. Favorit citat från boken/filmen? Dont be self-conscious, if I could dream at all, it would be about you. And I'm not ashamed of it. Edward Cullen, Twilight, chapter 14. Mind over matter, page 257 
4. Bästa låten i filmen? Robert Pattinson - Let me sign, eller, Muse - Supermassive Black Hole.
5. Favorit outfit från filmen? Bella, den vita långärmade blusen med huva som hon har på sig andra gången hon träffar Edward.

New Moon / När jag hör din röst:

6. Favorit karaktär i boken/filmen? Bella
7. Bästa scen i boken/filmen?  Bellas zombiemånader. Otroligt bra både skrivet och filmat! Annars när Alice kommer tillbaka och hennes konversation med Charlie när de tror att Bella sover.
8. Favorit citat från boken/filmenI thought I’d explained it clearly before. Bella, I can’t live in a world where you don’t exist. Edward Cullen, New Moon, chapter 23. The truth, page 509
9. Bästa låten i filmen? Possibility - Lykke Li
10. Favorit outfit från filmen? Bella, första scenen och i Volterra (samma kläder) och Alice i Volterra

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:

11. Favorit karaktär i boken? Fortfarande Bella
12. Bästa scen i boken? Hela kapitel 20!
13. Favorit citat från boken? Isabella Swan? I promise to love you forever — every single day of forever. Will you marry me? Edward Cullen, Eclipse, Chapter 20. Compromise, page 460
14.Vad ser du mest framemot i filmen?
Förlovningen!! (och när Bella slår Jakob!)
15. Vad ser du minst framemot i filmen? Kyssarna med Jakob...

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:

16. Favorit karaktär i boken? Bella, Edward & Renesmee!
17. Bästa scen i boken? Bröllopet, Isle Esme, Renesmee(!!!), när Bella blir vampyr, kriget mot Volturi, ska jag fortsätta?
18. Favorit citat från boken? We belong together, Bella Cullen, Breaking Dawn, chapter 6. Isle Esme, Do'no' wich page 

19.Vad ser du mest framemot i filmerna? BRÖLLOPET!!!
20. Vad ser du minst framemot i filmerna? Hur de ska förändra Bellas utseende som vampyr och hur de ska kunna rolsätta Renesmee (ett barn med full kontroll och auktoritet som dessutom växer märkbart dag för dag!).

21.Team Edward eller Team Jacob? TEAM EDWARD!
22. Favorit skådis? Kristen antar jag.
23. Vem skulle du vilja spela? Bella, hahah, ofc 
24. Vilken är din favorit bok? Belive it or not, men inte Breaking Dawn. Twilight eller Eclipse.

25. Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn? Happy ending, men jag tycker kanske att det blev lite överdrivet mycket lycka och glädje. Men samtidigt. Vem uppskattar inte ett lyckligt slut?


Obsessed? Me?
A little...

Kram Linnea


ECLIPSE!! (obs, borde ha publicerats 17/6 2010)

Städarna har gått nu så jag är inne igen och spelar musik, ser på tv och facbookar om vartannat. Ända som skulle kunna göra detta bättre är en kopp latte till Desperate Housewives (season 3 episode 7 "Bang"). Och möjligen lite vattenenfast mascara..

Nej vad jag egentligen skulle berätta var att jag nu har beställt biljetter och därmed gjort det officiellt att jag och Moa Marcus ska gå på Midnattsvisningen av Eclipse! Suck on that, jag får se Eclipse ett helt dygn före er andra! Haha, nej känn en inte förolämpade för det är inte meningen. Jag vill bara glänsa lite, är asglad!

Meeen, så finns det en sak till att göra idag. Jag har ju en vän som fyller år!
GRATTIS VENUS!!!
Hoppas att du får en fantastiskt fin födelsedag!



Kram Linnea


Datorproblem igår

Jag vat inte vad som hände igår. Datorn slutade helt att fungera vid 12:00 så ett inlägg försvann och efter det så lyckades jag inte blogga. Jag tänkte lägga in det färdiga inlägget som inte publicerades ändå efter det här.

Idag ska jag bara vara. Igår var jag barnvakt på dagen och Maria kom sen på kvällen. Vad som händer ikväll återstår att se men dagen ska utan tvekan utspelas i soffan.
Återkommer senare,

Kram kram Linnea

Internet...

Tydligen så har jag lite dålig internetuppkoppling här ute så det förra inlägget som jag skrev kl 8:00 imorse publicerades alderles nyss. Dessutom blev det i kategorin systrar, men vem bryr sig. Skvallra inte för Johanna bara! Så, jag har ju faktisk legat i soffan här i 2 timmar och jag börjar känna att jag skulle villja röra på mig.. -Men jag har ju sovit dem mesta tiden, med en ljudbok spelandes i öronen så nu har jag ingen aning om hur långt jag ska spola tillbarka, så jag kan väl ligga kvar en stund till för jag är ju inte uttråkad än. Och om jag skulle bli det så kan jag bara låta JD:n (scrubs, dagdrömmare) i mig ta över en stund så kommer en timme att ha försvunnit på en sekund!



Mmm, aa,´m, va?


Kram Linnea

Sädare

Okej, så idag vet jag vilken dag det är. Torsdag. Och torsdagarna (varannan) är sommarlovets största plåga! Vi har nämligen städhjälp som kommer en gång varannan vecka för att vi är för lata för att städa själva.
Så jag har rymt ut på baklongen och sitter med datorn iPoden och en stor fillt i soffan som står där. Antar att jag kommer sitta här till kl 12:00 typ..

Kram Linnea

Hemma igen

Men gud vad jag har ont i benen! Bestämde mig av någon dum anledning för att gå till centrum, sedan gick jag ju runt och shoppade i 2 timmar och efter det så gick jag hem. På vägen hem började mitt ena knä att göra ont och när jag var halvvägs så kunde jag inte längre gå utan fick halta. Tyvärr, som alltid, så var mobilen urladdad så jag kunde innte ringa och be pappa hämta mig utan det var bara att halta på och hoppas att en riddare på vit cykel (ni vet, istället för häst) skulle komma och skjutsa hem mig. Inte en enda cyklist passerade dock och när jag kom hem la jag mig ner i hallen. Nu är knäet hårt lindat och jag ska försöka att vara stilla.
Men shopping också! Klart man plockade upp lite fina grejor.
Här är bilder:


Kavajen är från GinaTricot och kostar 299 sek
Kjolen är också från Gina och den kostar 99 sek


Stickad tröja från H&M kostar 299 sek


Köpte en bikini också från Cubus, överdelen för 129 och underdelen för 99 sek
Jag  ville inte visa upp den här när den satt på. Vill ni se det får ni se till att vara på samma stränder som jag under sommaren.

Sen hade jag ju en fjärde påse också men vad som låg i den kan jag ju inte avslöja.. Födelsedagspresenter är mycket roligare om de är överaskningar.

Kram kram, Linnea

Off to SollentunaC!

Hörs sen, Linnea

Vad är det för dag idag?

Är inte det den härligaste meningen som finns på sommarlovet? Annars så har man alltid full koll på alla veckodagdagar, datum, man räknar ner, 2 dagar till helg, 8 veckor till lov, 35 skoldagar, etc... Det är så skönt att vakna på morgonen av att rummet är för ljust för att det ska vara möjligt att sova vidare, gå upp, sätta på bra musik på högsta volym, skita i grannarna och dansa runt som en galning i underkläder! När man vaknar har man ingen aning om vilken veckodag det är och man struntar i det, så när man gå och lägger sig så vet man fortfarande inte om det är måndag eller torsdag.
Ja, men den här datumlösa dagen har faktiskt en plan. Shopping! Tänkte vänta in lunch bara för att spara in lite pengar. Efter att barnvaktat ett par gånger så har jag ju tjänat ihop lite pengar och dessutom så vet jag någon somm fyller år snart! Dock har hon inte fyllt än och hon är just nu lika 14:årig som jag är.
Dåså, nu ska jag gå upp och sätta på musiken igen.

Kram Linnea

Fotbollstolkning

Du måste läsa detta med lite entusiasm. Som om du vore en komentator typ. Annars blir det inte kul!
Dommare, visselpipa, piiiiiiiiip!!! Orange tröja, orange tröja, passar bollen, orange tröja, går mot mål, blåtröjablåtröja!!!! Spriiiing, spriiing!! Blå tröja, orange tröja, tackling, piiiiip!!! Arga gester, orange tröja, orange tröja, blå tröja, springer mot mål, springer, springer, passar, passar, SKOTT!! Inget mål. Målvakt, bollen flyger, orange tröja, orange tröja, bollen flyger, nickar, nickar, nickar, nickar. Blå tar bollen, springer, springer, orange tröja, går mot mål, spriiing!!! Fintar, passar, passar, blå tröja, hörna. Orange går ut i hörnet, skuter in bollen, orange nickar, och det är MÅÅÅÅÅÅÅL!!!! 
Nehe, inte? Offside? Vad betyder det? 
Förstår ni hur hopplöst fotboll blir när man ser det såhär?
Sen väntar: Summering, VM-snack, VM-studion, VM-historia, VM-nyheter, VM-magasinet, VM, VM, VM.. Och om du inte får nog så kan du kolla på VM-kanalen på nätet.

Nu ska jag göra något som inte har med fotboll att göra, om en halvtimme går scrubs på tv!

Kramar Linnea


Älskar lugna kvällar,

Hatar lugna nätter! Nu däremot har jag inga problem med att bara slänga mig på rygg i sängen och glo på tv:n i någon timme. Jag har hittat en film i pappas filmhylla som jag inte har sett förut och fått hjälp att göra riktig latte med varmluftsskummad mjölk och espressokaffe.
Frammåt 11 däremot blir jag oftast rastlös och har tråkigt en stund innan jag går och lägger mig.
Får kolla om det finns några galna och glada som orkar med mig imorgon.
Men nu, filmtaaajm! Ikväll ska jag se: Oss torpeder emellan. Förstår inte riktigt vad den handlar om men en av huvudkaraktärerna spelas av Matthew Perry, från friends!



Ciaoo, Linnea

Randomly fun all day long!

Såå, Venus kom över vid kl 13:00 ungefär. Sen satt vi och pratade im massa roligt och bland annat hittade vi vår låt! Venus är proffesionell YouTubeare så jag kunde mest bara titta på och häpna över alla klipp hon letade upp. Vid 15:00 åt vi lite snabbt och sen gick vi över till Venus för att hämta hennes hund Oliver och gå på promenad med honom. Vad vi inte hade räknat med var att hennes pappa och farbror, som skulle ha varit hemma, hade åkt iväg till SollentunaCentrum. Så jag och Venus stog på trappan utelåsta en stund innan vi gick bort till en lekpark i närheten av Venus hus. Där satt vi och pratade och lekte lite, men framför allt lyssnade och sjöng vi till våran låt. Den kan du höra här! Om inte det funkar så kan du gå in på http://www.vevves.blogg.se/ och se om hon har lyckats bättre än mig. Låten heter Here comes my baby med Sons of admirals. Otroooligt cool låt!







Kram Linnea


Godmorgon

Godmorgon godmorgon (eller är det god morgon? (strunt i't)). Idag ska jag och Venus hitta på något roligt. Vad är inte helt bestänt än men delar av tiden ska iallafall spenderas med att bara sitta och vara random. Ursprungsplanen innehåller också att ringa Anton och 5 minuter senare knacka på hans dörr (för att han inte ska hinna protestera, "neeej det är ju folbolls-VM", suck!) och ta ut honom och hans hund på promenad. 
Mm, vi får se vart dagen tar vägen.

Kram Linnea 

Fotbolls-VM

Fotblolls-VM är så sjukt överskattat! Jag ser just nu samma mål för 7:e gången, troligen för att det inte blir så många fler än så under en match. Alla har likadana kläder så enda sättet att ta reda på vilket land som spelar är den lilla rutan uppe till vänster. Har man inte koll på det så är det bara samma killar som springer efter samma boll utan att lyckas göra mål, vilket är väldigt synd eftersom mål är den enda regeln jag är helt säker på att jag kan. Nej, fotbolls-VM är något jag har mycket svårt att förstå mig på.
Tur att det bara är en månad vat 4:e år.

Kram Linnea

Varva ner

Som om jag har stressat särskillt mycket idag. Nej men jag tänkte dra på mig mjukisbyxor nu, kura ihop mig i en fåtölj med en kopp caffé latte och en bok. Feel good när det är som bäst!



Kram Linnea

Sluta vara färgblind!

Jag klickade runt lite alderles nyss och hamnade på en hemsida med färgade linser. Hur coolt vore inte det? Med ett par linser altså. I brunt eller grönt eller varför inte någon crazy färg som lila. Jag menar, de flesta jag känner sminkar sig, många varje dag. Att ha färgade linser lite då och då är väl inte så anorlunda från det?
Nu ska jag gå och städa upp lite innan pappa kommer hem. Jag har en förmåga att skjuta upp saker som att diska och städa till sista minuten. Jippie..


Kram Linnea


Seg dag,

Dagen verkar krypa sig fram idag. Jag har spenderat förmiddagen (ja eller från kl 12 till nu) men att ligga och glo på dokusåpor. Men det är inget fel på det!
Haha, nej men om en stund så ska jag sätta igång och laga lite mat. Det kommer att serveras makaroner och falukorv. Det är ungefär vad mina matlagningskunskaper tillåter.

Kram Linnea


Barnvakt

Idag ska jag sitta barnvakt åt mina två syskon. Inte för att det behövs, de klarar sig rätt så bra själva, men vem tackar nej till att tjäna lite extrapengarnästan helt utan ansträngning? Jag ska bara hålla koll på dem tills efter lunch (vilket blir typ till kl 3 idag med tanke på att vi just åt frukost). Sen är jag free to go och göra vad jag vill. Vad det är vet jag inte än. Har inte planerat så långt.
See ya later, aligateeer!

Kram Linnea

Allt för min syster

Som sagt så har mamma och jag ikväll sett filmen Allt för min syster. Jag har tidigare läst boken och jag tyckte väldigt mycket om den. Nu har vi snyftat tillsammans i en och en halv timme (så långa är de flesta filmer va?) men hur bra den än är så måste jag säga att jag blev lite besviken. Många viktiga detaljer lämnades utanför, historien förändrades och kortades ner (men det var de väl tvugna, boken är ganska lång) men framför allt så var hela slutet nyskrivet. Det höll sig inte en sekund till bokens story!
Filmen är ändå väldigt bra så ni som inte orkar läsa, sätt på tv:n. Annars rekomenderar jag boken starkt!
Nu är det dags att gå och lägga sig.

Godnatt, Linnea

Jorå,

Stora rådjursögon var vad som behövdes för att mamma skulle gå med på att köpa en ampel till mig. Köpte en med lila petunior som ska hänga utanför mitt fönster.


Nu ska vi äta jordgubbar och grädde medans vi väntar ut pappas Formel1. När det är slut så ska jag och mamma sätta på filmen vi hyrde, Allt för min syster.

So loong, Linnea


Sommar, sommar, sommaar!

Hoppade ut genom fönstret (lugn jag bor på undervåningen) för en stund sen. Det är så fint ute i trädgården nu när allt blommar! Jag tog lite bilder också. Lova bara att inte skratta åt dem. Jag är inte lika bra fotograf som Johanna, men jag tar med mig kameran överallt ändå.





Bästa klätterträdet ever! Klättrar man upp och sätter sig på rätt gren så kan man se över hela kvarteret.

Får värsta sommarkänslan av det här!
Mamma verkar tycka likadant för hon har bestämt sig för att dra med mig till Plantagen. Men vem vet, om jag är snäll (eller tjatar tillräkligt mycket) kanske jag också får blommor!

Kram Linnea

ärenden

Dagens sysslor, som bestod av att lämmna in lite papper till kyrkan inför konfirmationen samt att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår, är avklarade! Cyklade upp till kyrkan och sen vidare till videobutiken. Det är så skönt och enkelt att cykla ju. Tänk att det tog mig 14 år att lära mig det! På Video3000 hälsade personalen glatt på mig, vi börjar bli värsta homeisar asså. När jag ändå var där så kollade jag runt bland nyheter och där hittade jag filmen Allt för min syster. Jag har läst boken och blev väldigt upprörd då (boken har ett väldigt starkt budskap), så jag hyrde den för att se hur de gestaltar den som film. Tänkte se den med mamma ikväll.
Cykla säkert så hörs vi sen.

Linnea

Dear rain, F*CK YOU!!

Missade att blogga imorse, det blev för bråttom för familjen skulle iväg på sommarfest/avslutning för mammas jobb. Eftersom att mamma skulle arrangera festen, som snarare är en picknik på Drottningholm, så var vår familj tvungna att infinna oss på utsatt plats 10:00. Min familj (inklusive mig själv) är extremt dåliga på att planera tid men vi lyckades ändå ta oss dit till kvart över. Efter ca en timmes trevligheter, med bland annat en guidad rundtur kring slottsträdgården, föll den första regndroppen. Först duggregn, sen spöregn! Mitt nya och väldigt uppklippta hår reagerade då med att ställa sig rakt ut från huvudet innan det blev så blött så att det istället låg slickat kring ansiktet. Marken blev blöt också så trotts min smidighet så har jag gräsfläckar hela vägen upp på låren!
Men man ska alltid se det positiva i situationen, det regnar inte så farligt mycket längre. Faktum är att det slutade ett par minuter efter att vi gick innanför dörren.
Scoutliv är bra liv!

Tjaoo, Linnea


Kvällen måste också ta slut någon gång

Härlig kväll med glada människor. A, V, you guys are insane! Om någon undrar så använder jag bara initsialer som namn for att, tja för att jag inte vet vad Johanna tycker om att vi skriver våra vänners namn här. Och Johanna är långt borta i Tunisien nu så ni får stå ut med det veckan ut. Men som sagt, härlig kväll även om vi inte hann (eller ville) göra läxor då.. Det får vänta till ett senare tilfälle.

Kram Linnea

Klipp och klart!

Hemma igen och håret blev jättefint! Här är en bild,


Så, med Johanna off to the airport, behöver jag ha något att göra ikväll. Jag och V ska samla ihop ett gäng på läxläsning i form av en porr evening. Ja, det är en riktig läxa vi fått över sommarlovet. Låt oss hoppas att vi slipper prov! Haha, ja. V och jag ska gå och hyra en film (obs en vanlig film!) och köpa något onyttigt att äta till ikväll om en stund.
Have a sexy night!

Kram Linnea

Taxi om en timme

Så, allt är packat och klart. Taxin kommer om en timma och ta oss till arlanda. Kl 15 ungefär så går planet och vi är framme ungefär 20 skulle jag gissa.

Ha det bäst och många kramar! Johanna

Lördag

Till skillnad från Johanna som tydligen vaknade väldigt tidigt trots att planet inte går förens klockan 15.00, så vaknade jag nu för ett par minuter sen. Hade varit skönt att sova ännu längre men det finns det inte tid för. Jag ska gå och äte frukost om en stund och efter det så ska jag iväg och klippa håret! Det var alderles för länge sen och håret är jätte slitet. Låt oss hoppas att det blir bra! Funderar på att förändra frisyren lite.

Kramar Linnea

Packa

Nu blir det bara att packa klart, de sista kläderna som varit i tvätten och andra prylar som man ska ha med sig. Som jag sa är jag nu i resfeberns sköna land men det är inte så farligt. Tror jag ska försöka pallra mig ner och äta frukost nu.

Johanna


Start på sommarlovet

Ja, sommarlovet började ju med "picknick" på mitt rum med Linnea och sen bloggen. Men efter det då? Jo, Match mot FC Djursholm, vilket inte gick bra 0-3 tror jag det blev + blåmärkena jag kommer få för att jag ramlade hit och dit helatiden. Femiljen och var och kollade och vi tog och åt en otroligt fin middag på McDonalds. Vi han också med att åka ut till båten för att kolla så att allt funkade. Det har nämligen varit något krongel med motorn, men det är fixat nu. Men nu ska jag hoppa isäng och försöka sova lite, vilket kanske inte blir så lätt p.g.a. resfabern som lär komma ungefär nu. I morgon blir det till Arlanda kl 12 ungefär och sen vidare till Tunisien. Kommer antagligen inte har någon tillgång till en dator så det blir nog lite tyst från mig i veckan men jag kommer hem på lördag natt/söndag morgon.
Nej nu ska jag sova.

Godnatt, Johanna

Fredagskväll hemma,

Sååå, jag hade faktiskt inte lust att göra något alls ikväll. Känns kanske lite tråkigt men jag bestämde att familjetid är bra tid, och sen så är mamma och pappa inte helt överlyckliga över förra helgen (varför censurerar vi bort lite snyggt). Nu sitter jag iallafall hemma och har just sett en teknad disneyfilm, UPP. Disneyfilmer är faktiskt himla charmiga ändå.
Telefonen har ringt lite av och till ikväll också med nyfiken släkt som undrar över betyg. Blev riktigt nöjd med betygen i år och det verkar de flesta andra familjemedlemar också vara. Om någon undrar, inte för att skryta (eller jo just därför egentligen), så fick jag MVG i 10 ämnen och VG i övriga 6. MVG i musik, YES! Haha,.
Nu ska jag hjälpa till och lägga syskonen lite fort så att jag och mor och far kan se ett avsnitt Desperate Housewives innan kvällen avslutas tidigt. 
Have a nice evening,

Kram Linnea

Linnea

Jag heter Linnea, är 14 snurriga varv runt solen och Johannas syster på halvtid. Annars så har jag både en bror och en syster som båda är yngre än jag. Min bror har ett förståndshandikapp som heter Downs syndrom. När jag inte sitter i skolan, och lär mig om allt viktigt som vad Plutos månar heter, så spelar jag volleyboll i SollentunaVK och hänger med söta flickor och pojkar som jag kallar för vänner. Annars så ligger jag oftast och latar mig! Min sommar börjar med en vecka hemma i Sollentuna då jag ska göra precis vad jag vill och inget annat! Sedan så ska midsommar spenderas med släkt och vänner på ön Muskö utanför Nynäshamn. Efter det, tja då har jag faktiskt ingen aning om vad som händer men det är det som är så fint med sommarlov, man behöver inte planera allt! Vid okänt datum går bussen med mig Johanna och många andra till åkerögårdens konfirmationsläger.
Min sommar i ett nötskal! Eller inte..
Ses i sommar!

Kram Linnea

Johanna

Mitt namn är Johanna. Jag är 14 år och ÄLSKAR att fotografera. Jag och Linnea går på Helenelundsskolan i 8A, nej efter sommarlovet 9A! När skolan är slut på dagarna brukar jag spela fotboll, plugga, träffa mina underbara kompisar och såklart fotografera. I sommar ska jag först åka till Tunisien (i morgon lördag) sen också åka ut med våran båt på midsommaroch sen i tre härliga veckor i Juli. Jag ska också iväg och spela gothia cup och sedan på konfaläger i två veckor.

Välkommen hit kära vän!

Idag börjar sommarlovet och 10 veckor fyllda med glädje! Men samtidigt så kommer stora delar av sommaren att spenderas utspritt i Sverige och andra länder. Så vi startar nu en blogg som ska hålla ihop oss och visa andra allt roligt vi gör i sommar. Ha en bra sommar, det ska vi ha!

Kramar Linnea och Johanna

RSS 2.0